Brass Spirit, или "Меден дух", е новият сингъл от едноименния дебютен албум на победителите в "България търси талант 2016"

"Виво Монтана" спечелиха титлата и 50 хил. лева от петия сезон на "България търси талант" точно преди година.

В конкуренция с още 13 атрактивни номера брасбендът получи двойно повече зрителски гласове от своите подгласнички - сестрите Мирела и Пресияна от Русе, и Жаклин Таракчи, останала трета. Те спечелиха жури и публика с артистичното си поведение и комбинацията от модерно звучене, хип-хоп и народна музика.

Сега духовият оркестър пусна втори сингъл от своя дебютен албум Brass Spirit, или "Меден дух", очакван на музикалния пазар у нас до края на месеца. Едноименното парче е авторска композиция по музика и аранжимент на Марио Методиев, а клипът е режисиран от Христо Порязов.

Осемчленният бенд е създаден през 2009 г. от Пламен Крумов - учител по пеене и музика в математическата гимназия на северозападния град, който избира седмина инструменталисти от училищния оркестър. Някъде между геометрията и алгебрата момчетата намират алтернативен език, с който да се обърнат към света...

Името на групата съчетава музикалния термини за темпо - "vivo" (от итал. - "живо"), и техния роден град.

Припомнете си визитката им плюс още едно от печелившите изпълнения на "Виво Монтана" в "България търси талант", на полуфинала.