Фронтменът на Oasis се завърна на сцената с ново парче, озаглавено Wall Of Glass, но очакваното събиране с брат му Ноел за благотворителния концерт в Манчестър не се състоя и той пя в съпровод на Coldplay

Лиъм Галахър беше последната звезда в програмата на благотворителния концерт за Манчестър снощи, като освен две парчета на Oasis от легендарния им албум Definitely Maybe (1994), представи и първия си самостоятелен сингъл Wall of Glass, пуснат в края на май.

Постоянните свади с брат му Ноел, които доведоха до разпадането на групата им в края на август 2009, не са забравени - двете рокзвезди не заровиха томахавката дори когато родният им град стана мишена на мащабен терористичен атентат.

Виж още: 7 звездни изпълнения от концерта в Манчестър (видео)

Именно затова събирането им на благотворителния концерт в Манчестър на 4 юни изглеждаше малко вероятно - и публиката не се изненада, когато на сцената излезе само Лиъм, макар че и неговото участие не беше очаквано.

Ноел оповести предварително, че е на семейно пътуване извън страната, но въпреки това брат му реагира остро в "Туитър", като го призова: "Качи се на един ш**** самолет и ела да си изсвириш песните за децата, жалък ****".

Noels out of the fucking country weren't we all love get on a fucking plane and play your tunes for the kids you sad fuck

— Liam Gallagher (@liamgallagher) 5 юни 2017 г.

Fuck the reunion mate it ain't about oasis it's about people helping other people and he's once again shown his true fucking colours

— Liam Gallagher (@liamgallagher) 5 юни 2017 г.

Соловата кариера на фронтмена започва тепърва, след като Beady Eye, където беше с останалите музиканти от Oasis, се разформироваха през 2014-а.

Целият албум, озаглавен As You Were, се очаква наесен, когато с нова продукция излиза и групата на брат му Noel Gallagher's High Flying Birds.

В неделя вечерта пред 50-хилядната публика на стадиона за крикет "Олд Трафорд" Лиъм изпя емблематичното за него Rock'n'Roll Star, а накрая към него се присъедини Крис Мартин от Coldplay за Live Forever - написана, както повечето хитове на Oasis, от Ноел, който преди броени дни отпразнува 50-годишния си юбилей.