Съвременният аранжимент е на Мага, а черно-белият клип е заснет от фотографа Павел Червенков, който дебютира като режисьор и оператор

"Яна" е много дълго търсена, премислена и изстрадана. Тя е много стара и много пята, но неиздавана до момента в България. Откри я доц. д-р Веселка Тончева, фолклорист. Песента се е пресявала, като песъчинка, оваляна от вълните стотици години. Това беше предизвикателството за нас - как да запазим формата и как да я направим да звучи съвременно", разказва Нина Николина за най-новата народна песен в репертоара си.

Видео: Нина Николина пее "Лихнида"

Македонският напев получава съвременен аранжимент от Магомед Алиев - Мага.​ Видеото по идея на Георги Тошев пък е заснето от известния фотограф Павел Червенков, който дебютира като режисьор и оператор.

"Идеята за клипа е да бъде фотографски - в градска, по-скоро условна среда. Всяка песен с народен текст, има сюжет. В "Яна" искахме да избягаме от сюжета, разказа. За нас беше важно усещането, настроението на песента, ритъма. Това е клип на усещането, без претенции; той не отнема настроението на песента, а го допълва...", обяснява певицата и заключава:

"Всъщност това е видеореализация на приятели, които споделят един вкус: Павел Червенков (окото и камерата), Илиян Диков (монтаж), Цвети Христова (грим), Георги Тошев (идеи), Мага (аранжимент) и аз (всичко плюс актриса и кетъринг)."

Нина Николина има немалко народни песни в репертоара си, а миналата година игра народна певица във филма "Белгийският крал".