Актрисата участва в кампания, която призовава британците да гласуват в референдума. Агитацията обаче беше временно прекратена заради шокиращото убийство на опозиционна депутатка от неонацист

Кийра Найтли участва в клип за британския референдум за еврочленството, заснет от Антон Корбийн.

Актрисата се присъедини към призива "Не ми прецаквайте бъдещето" (#DontFuckMyFuture), като обяснява, че й отнема само пет секунди да репетира физиономиите си за поредната церемония - време, напълно достатъчно да маркирате отговора си на бюлетината, за да попречите на останалите да прецакат вашето бъдеще.

Кампанията "Пет секунди" е предизвикана от статистическите данни, че едва половината от младите британци се канят да гласуват на 23 юни.

С клипове се включват и други известни личности като дизайнерката Вивиан Уестуд, актрисата Бони Райт, която игра Джини Уизли във филмите за Хари Потър, топмодела Лили Коул.

Седмица преди насрочения за 23-ти вот агитацията за оставане или за излизане от общността беше временно прекратена след шокиращото убийство на опозиционна депутатка, майка на две деца.

Лейбъристката Джо Кокс, която ден преди референдума щеше да навърши 42, беше простреляна и намушкана смъртоносно от мъж с неонацистки убеждения преди среща с избиратели.