Финалът на трилогията от Вероника Рот излиза извън границите на Чикаго и разкрива причините за колапса на човешкото общество. Началото на края, който идва другото лято, е по кината от 11 март

Финалът на "Дивергенти" не е щастлив - знае го всеки, прочел книгите на Вероника Рот, която се появи през 2011 г. До трагичната развръзка на екрана обаче остава още година.

Филмовата адаптация по поредната тийнейджърска антиутопия събра цяло съзвездие сексапилни млади актьори - начело с Шайлин Удли ("Вината в нашите звезди") като бойната главна героиня Трис Прайър. В отделните части им партнират носителки на "Оскар" като Кейт Уинслет и Октавия Спенсър, наред с утвърдени имена като Ашли Джъд, Наоми Уотс, Джеф Даниелс, Рей Стивънсън, Меки Файфър ("Спешно отделение"), Тони Голдуин ("Скандал"), Даниел Дей Ким ("Изгубени", "Хавай 5-0").

Видео: Той трябваше да бъде Крисчън Грей

След "Дивергенти" и продължението му "Бунтовници" е време трилогията да приключи и екранния си живот, но подобно на "Игрите на глада" от Сюзан Колинс последният роман е разделен в два филма.

"Предани" е дело на Робърт Швентке, режисирал и предишната част, а режисьор на Ascendant, очакван по кината през лято 2017, е на Лий Толанд Кригър.

Финалът на трилогията е най-любопитен, тъй като разкрива какви са причините човешкото общество да се раздели на пет различни касти. Извън границите на Чикаго главните герои откриват един свят, станал жертва на стремежа си към генетично съвършенство...

Наред с Шайлин Удли сред младите звезди на филма са Тео Джеймс, Ансел Елгорт, Майлс Телър, Зоуи Кравиц, Бил Скарсгаард и "кака им" Маги Кю (сериала "Никита").