Слабото представяне на отбора коства на португалеца поста, който му носеше най-високата заплата във футбола. На Острова са категорични, че той е изгубил както доверието, така и уважението на играчите си (видео)

Жозе Моуриньо беше уволнен от мениджърския пост в английския футболен клуб "Челси", а ръководството се мотивира със слабите резултати от началото на сезона.

Миналия сезон треньорът, известен с прозвището Специалния, спечели титлата, но сега "сините" се представят изключително слабо и са само на 3 точки от зоната на изпадащите.

За заместници на Моуриньо са спрягани Пеп Гуардиола, Гуус Хидинк, Брендън Роджърс и Хуанде Рамос, информира Football24.bg.

Sportal.bg припомня, че португалецът се завърна на "Стамфорд Бридж" през лятото на 2013-а. Миналия сезон "Челси" под негово ръководство стана шампион на Англия и спечели Купата на лигата, а в първия сезон след завръщането му завърши на трето място и стигна полуфинал в Шампионската лига, където бе отстранен от "Атлетико" (Мадрид).

Сега обаче английските "сини" се намират на 16-о място в Премиър лийг с едва 15 точки - едва на точка от зоната на изпадащите. Така се стигна до освобождаването на Жозе от лондончани за втори път в кариерата му след 2007 г.

Виж още: Моуриньо е най-добре платеният треньор в света

От клуба, собственост на Роман Абрамович, обявиха, че раздялата е била по взаимно съгласие, а Моуриньо е бил най-успешният мениджър в 110-годишната им история. Двете страни обаче сметнали, че е от взаимен интерес пътищата им да се разделят. В официалното си изявление "Челси" дават ясно да се разбере, че остават в добри отношения и биха го приели радушно отново.

Футболната общност на Острова изразява шок от уволнението, но според мненията, цитирани от Би Би Си, отборът се намира във възможно най-слабата си форма, тъй като Моуриньо е изгубил доверието и уважението на своите играчи.

Репортаж на "Скай нюз" показа, че треньорът крие лицето си, докато автомобилът му се отдалечава под светкавиците на фотографите.

Източник: Football24.bg; Sportal.bg; Би Би Си