Дузпите решиха победителя на финала

"Реал" (Мадрид) отново е клубен шампион на Европа - за рекорден 11-и път в историята си. "Белият балет" се наложи над "Атлетико" след изпълнение на дузпи. 

В редовното време двата отбора си размениха по един гол, като "Атлетико" могат само да съжаляват, че се стигна до този развой, след като в 46-ата минута Гризман не успя да вкара дузпа. 

Мачът започна с надмощие на "Реал" и още в 6-ата минута те можеха да поведат, но Касемиро пропусна страхотно положение. Това все пак стана в 15-ата минута, когато, след центриране от фаул на Тони Кроос, Серхио Рамос откри резултата. При попадението обаче останаха съмнения за засада.

В 43-тата минута Гризман стреля от далечно разстояние, но не уцели вратата.

След почивката обаче момчетата на Диего Симоне обаче излязоха мотивирани и показаха съвсем друго лице. В 46-ата минута "Атлетико" получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Пепе срещу Фернандо Торес. Късметът обаче не проработи и Гризман нацели.

Малко след това, в 54-тата минута Савич изпусна страхотно положение за "Атлетико", а в 59-ата атрактивен удар на Саул мина покрай вратата. 

"Реал" отговориха с две добри положения, които можеха да решат мача - първо в 70-ата минута Бензема стреля в тялото на вратаря Облак, а осем минути по-късно в наказателното поле Роналдо и Бейл изпуснаха златен шанс на почти празна врата.

В ответната атака пък, след много добро разиграване и прекрасно центриране на Хуанфран, Караско изравни резултата.

Мачът можеше да се обърне изцяло, но в 84-тата минута Торес не успя да реализира след центриране в близост до вратата. До края на редовното време нито един от двата отбора не успя да направи нещо смислено и това наложи да се играят продължения, които обаче отново не доведоха до гол. 

Така се стигна до дузпи. Там за "Атлетико" Хуанфран не успя да отбележи четвъртата дузпа, като отново бе уцелена греда, а след него Роналдо бе безкомпромисен, донасяйки на "Реал" титлата за 11-и път в историята на клуба. 

Развитието на дузпите:
 
Васкес - гол
Гризман - гол
Марсело - гол
Габи - гол
Бейл - гол
Саул - гол
Рамос - гол
Хуанфран - пропуск
Роналдо - гол