Американският всекидневник дава положителни прогнози за младите надежди на тениса, сред които е и Димитров

Американският всекидневник USA Today предрече много силна година за най-добрия български теинисит Григор Димитров. Вестникът дава добри прогнози и за останалите млади надежди на тениса, като Кей Нишикори, Милош Раонич и Марин Чилич, пише Gong.bg.

Американското издание е публикувало обстовен материал, който прави прогноза за тениса през 2015 г.

Ето и какво пише USA Today за силното ново поколение в тениса:

"През тази година Стан Вавринка разби монопола на Голямата четворка с победата си Australian Open. Но всички погледи вече ще са насочени към по-младите момчета, които най-накрая ще направят големия си пробив."

"Нишикори, Раонич, Чилич и Димитров - всички на златната за тениса възраст между 23 и 26 години - завършиха на рекордни в личен аспект позиции тази година. Хърватинът (номер 9) и японецът (номер 5) играха за първи път финал на турнир от Големия шлем, а първият дори спечели в Ню Йорк", твърдят авторите на материала.

Виж още: Защо Гришо го очаква страхотна 2015 г.

"Канадецът (номер 8) и Димитров (номер 11) пък стигнаха до полуфиналите на Уимбълдън, което също е страхотно постижение за тях. Можехме да причислим и Вавринка към групата им, но той ще навърши 30 и вече по-скоро върви към края на кариерата си", добавят още от USA Today.

Сезонът в тениса приключва тази седмица с финала за Купа Дейвис между Швейцария и Франция. Мачовете са от 21 до 23 ноември, след което следва пауза от около един месец и още на 29 декември започват мачовете за новия сезон.