Аржентинците загубиха финала на Копа Америка от Чили след изпълнение на дузпи

Чили отново спечели Копа Америка и защити титлата си от миналата година. И този път чилийците се оказаха твърде костелив орех за Аржентина и Лионел Меси и отново грабнаха трофея след изпълнение на дузпи. Чилийците бяха точни от бялата точка четири пъти срещу два за Аржентина, съобщават колегите от Football24.bg

В редовното време и продълженията двубоят завърши 0:0. Меси стана длъжник на отбора си, след като при изпълнението на дузпите пропусна. Мачът бе белязан от много нарушения, седем жълти и два червени картона. Положенията пред двете врати пък бяха сравнително малко и това до голяма степен предопредели нулевото реми в редовното време и продълженията.

След мача суперзвездата на Аржентина и испанския "Барселона" Лео Меси заяви в емоционално интервю, че повече няма да играе за националния отбор на страната си. 

"Националният отбор приключи за мен. Това са четири загубени финала, това не е за мен. Това е взето решение, мисля. Много съм натъжен в момента, че се случи отново. Пропуснах дузпа, което беше много важно. Това е", категоричен бе Меси и добави:

"Трудно е да анализираме в момента. Първото нещо, което ми идва наум, е, че за мен това е краят с екипа на Аржентина. Пробвах и направих всичко, за да спечеля нещо с националния отбор, но така и не успях. Това беше най-голямата ми мечта, но загубих четири финала."

Футболистът на "Барселона" играе за Аржентина от 2005 г., но няма нито едно голямо отличие, носейки синьо-бялата тениска на "гаучосите".

Източник: Football24.bg