Силвестър Сталоун (в три филма), Джейдън Смит, Адам Сандлър, Джони Деп и Аштън Къчър се конкурират за антинаградите "Златна малинка" при актьорите в главна роля

67-годишният Слай Сталоун, за когото това е рекордна 31-ва номинация, е заслужил тази "чест" с участието си в "Куршум в главата", актуалния в кината "Бойни старчета" и "Невъзможно място", в който си партнира с Арнолд Шварценегер, Вини Джоунс и Фифти сент.

От 1985 г. насам ветеранът е печелил приза на няколко пъти в различни категории - като актьор, режисьор и сценарист, както и в екранен тандем с Шарън Стоун (в "Специалистът"). Най-ценни са обаче почетните му отличия за най-лош актьор на 80-те години, както и на целия ХХ век.

Негова "достойна" конкуренция са Джони Деп с ролята на индианеца Тонто в "Самотният рейнджър" (общо пет номинации, вкл. за режисурата на Гор Вербински) и Аштън Къчър с превъплъщението си като Стив Джобс в "Джобс".

Джейдън Смит е кандидат за статуетката със "Земята: Ново начало", баща му Уил е номиниран при поддържащите актьори, а двамата заедно - за най-лош екранен тандем.

Когато с Джейдън играха баща и син в "Преследване на щастието" (2006), Уил Смит получи номинация за "Оскар". Новият им съвместен филм "Земята: Ново начало" обаче попадна сред издънките на 2013 г.

Над всички тях обаче отново е Адам Сандлър. Комикът, който неотдавна оглави класацията на "Форбс" за най-надценяваните холивудски звезди, е фаворит за отличията за трета поредна година, този път с "Дърти хлапета-2". 

Виж още: Най-слабите холивудски филми и актьори на 2012-а

Комедията с него, донесла близо 250 млн. долара приходи, е номинирана в осем от деветте категории: за филм, продължение, актьорски ансамбъл, сценарий, актьори в главна (Сандлър) и поддържаща мъжка роля (Тейлър Лаутнър), режисура и актриса в поддържаща роля (Салма Хайек).

Салма Хайек и Адам Сандлър като съпружеска двойка в "Дърти хлапета-2"

Конкурират я още Лейди Гага в "Мачете убива", Ким Кардашиян в Temptation: Confessions of a Marriage Counselor на Тайлър Пери и Катрин Хайгъл в "Тежка сватба", а сред най-слабите продължения попадат също "Смърфовете-2" и "Ергенският запой. Част III".

Виж още: Най-големите финансови провали в киното през 2013-а

Сред дамите в главна роля за "престижната" награда си съперничат Линдзи Лоън в The Canyons (и в "Страшен филм-5" при поддържащите актриси), Селена Гомес в снимания у нас "Бягство" и Тайлър Пери ("Детектив Алекс Крос") с бабешката си дегизировка в друг свой филм - A Madea Christmas.

Холи Бери (в The Call) и Наоми Уотс (в "Принцеса Даяна") са номинирани и за участието си в комедията "Пълен таш*к", един от петте най-слаби филма на 2013 г. Освен "Дърти хлапета-2", останалите са "Земята: Ново начало", "Самотният рейнджър" и коледния A Madea Christmas.