БНТ издири порасналото хлапе от най-любимите български детски филми през 80-те

"Куче в чекмедже” (1982), а след това "Горе на черешата" (1984) и "Търси се съпруг за мама" бяха сред най-популярните детски филми в българското игрално кино през последното соцдесетилетие.

Звездата им Веселин Прахов, който тогава няма и 10 (роден на 27 януари 1976 г.), се появява на екран четвърт век след последните си актьорски изяви, като дава ексклузивно интервю за БНТ - на 20 януари от 22 ч. в рубриката "В кадър".

И до днес се помни хитовата фраза "Татко каза, че ще ми купи колело, ама друг път", затова и филмът, посветен на него, е със същото заглавие, обясняват от държавната телевизия. Продуцент е Петя Тетевенска, а режисьор - Недислав Николов. 

Пред журналистката Анна Мельова порасналият актьор разказва как се е развила съдбата му, след като се прочул с ролите си. Ще си припомни още и кой го е завел на кастинга за "Куче в чекмедже", където изпълнява ролята на малкия Митко / Миташки.

Фотогалерия: Сега и преди - как са се променили звездите

Днес Веселин Прахов живее в Испания и се радва на малък IT бутик. Казва, че е щастлив от живота, защото е сбъднал детската си мечта. Особена радост за него е интересът на дъщеря му към старото българско кино. Тя е гледала всички филми на татко си и много ги харесва.

"Куче в чекмедже" на режисьора Димитър Петров, по сценарий на Рада Москова (написала и "Горе на черешата"), е отличен от Съюза на българските писатели и Съюза на българските филмови дейци, включително за музиката на Борис Карадимчев.

Фотогалерия: Най-хубавите години от нашия живот