Знаем, че кечистите от WWE отдават голямо значение на шоуто и Дуейн Джонсън не прави изключение, дори в новото си амплоа на кинозвезда. Последните му изяви като шоумен бяха в комедийни скечове и lip sync битка

Освен във филми, които му заслужиха титлата "екшън актьор номер 1", Скалата често се снима в семейни комедии, а най-новите му изяви в сатиричния жанр са по телевизията.

Докато родните "звезди" изтезават слуха ни, дегизирани като световноизвестни певци в "Като две капки вода", зад Океана намериха по-подходящия тв формат - "липсинк битка".

В новото шоу на "Спайк тв" с водещ Ел Ел Куул Джей някои от най-големите холивудски знаменитости стават буфосинхронисти, изпълнявайки стари или нови хитове на плейбек.

Lip Sync Battle тръгна в ефир миналата седмица със специалното участие на топмодела Криси Тийгън, а сред по-нататъшните участници в музикалните двубои са Джон Красински и Емили Блънт, носителите на "Оскар" Комън и Джон Леджънд, Ана Кендрик и Ан Хатауей, която предизвика абсолютен фурор като Майли Сайръс в Wrecking Ball (видео).

Първито издание изправи тв водещия Джими Фалън, който тук е и продуцент, срещу Дуейн Джонсън, в момента по кината с "Бързи и яростни-7".

Още в трейлъра за предварително записаните 10 епизода бившият кечист се закани на съперника си, че ще спечели трофея - и осъществи заканата си с Shake It Off на Тейлър Суифт, като не се посвени да покаже на Джими нецензуриран среден пръст...

За другото си изпълнение той облече и бял костюм а ла Джон Траволта във филма "Треска в събота вечер", откъдето е дискохитът на "Би Джийс" Stayin' Alive.

Фалън, който се представи съответно с Like a Prayer на Мадона и класиката на Хари Белафонте Jump In The Line, нямаше шанс...

Скалата е гостувал и в собственото му предаване, където миналото лято, по повод премиерата на "Херкулес", разиграха ретросценка с таймастъри в ролята на двама братя - фитнес инструктори.

В края на март Джонсън беше гост и в Saturday Night Live. Скечът The Rock Obama отново го превърна в президента Барак Обама - но неговото подобие на мистър Хайд, което се появява, когато сенатори и конгресмени го нервират с прекомерното си пренебрежение към ранга му.

В другия скеч Скалата се превъплъти в любим герой на "Дисни" - Бамби. Ако игралната версия за осиротялото сърне беше заснета от режисьора на "Бързи и яростни-7" и горските обитатели се играеха от Дуейн Джонсън, Вин Дизел (Тропчо), Мишел Родригес (Фелин) и Тайриз Гибсън (Цвете), те щяха да вземат нещата в свои ръце...