Дуейн Джонсън-Скалата влага всичко, на което е способен, в ролята на древногръцкия герой полубог, а на екрана му партнират изкусителни манекенки като Ирина Шейк и Барбара Палвин

Зрелищният екшън, по едноименното издание на Radical Comics с автор Стив Мур, е нестандартна интерпретация на класическия мит. В филма на Брет Ратнър синът на Зевс и простосмъртната Алкмена изглежда доста по-възмъжал спрямо предишния филм с подобен сюжет - снимания у нас "Легендата за Херкулес" с Келан Лъц.

"В течение на осем месеца тренирах и работих по-усърдно от когато и да било за тази роля. Живях сам и се изолирах напълно (като 118-килограмов монах) за половин година, докато снимах. Целта беше напълно да се превъплътя в този образ. Да изчезна в ролята", споделя Дуейн Джонсън-Скалата, за когото да се превъплъти в Херкулес било детска мечта.

Сюжетът: След като се запознава с неговите 12 подвига, донесли на героя слава и признание, владетелят на Тракия наема Херкулес и войската му от верни бойци, за да ги изправи срещу потомците на Хадес, които "не могат да бъдат убити от обикновен смъртен".В неравната битка срещу множеството обучени воини, митичният боец разкрива своето непознато лице, скрито зад прочутата легенда. За да се пребори с тези могъщи врагове - и да спаси другарите и семейството си, - Херкулес трябва да използва своята божествена сила и да бъде готов да жертва дори живота си...

"Херкулес", който е заснет в Будапеща, е по кината у нас от 25 юли. Участват още: Руфъс Сюъл като Автолик, Ингрид Бердал (Аталанта), Джоузеф Файнс, Ребека Фъргюсън, а в ролята на тракийския цар Котис влиза британският ветеран Джон Хърт ("Човекът слон", "1984").

Редом до Скалата, който си е пуснал брада и дълга коса, се появяват и два топмодела. Сексапилната половинка на футболиста Кристиано Роналдо - Ирина Шейк, влиза в образа на благоверната съпруга на героя, Мегара, а "ангелът" на "Викторияс сикрет" Барбара Палвин се превъплъщава в Антимаха.

Колкото и далеч да стигне, човек не може да избяга от съдбата си, казва задкадровият глас на Иън Макшейн (в ролята на царя на Аргос, пророка Амфиарай) в тийзъра, където виждаме схватките на Херкулес с Лернейската хидра, Немейския лъв и Еримантския глиган.

Сред останалите зверове и чудовища, с които той се сблъсква в 12-те си подвига, са Стимфалските птици, Керинейската кошута, Критският бик, конете на тракийския цар Диомед, пощръклелите крави на Герион и адското куче Цербер. (Останалите три подвига са: почистването на Авгиевите отбори, завоюването на колана, носен от царицата на амазонките Хиполита, и откъсването на златните ябълки на Хесперидите).