Новите попълнения в актуалния Топ 10 на TripAdvisor (снимки и видео)

Северното сияние, което може да се наблюдава в Норвегия, излезе начело в тазгодишната класация на дестинациите, оставащи завинаги в ума и сърцето на туриста.

Виж още: 10 пътувания, които остават за цял живот (видео)

Сред преживяванията, които се запечатват завинаги в съзнанието, остават градът на инките Мачу Пикчу, пътуването с Транссибирската железница и нощувката над тюркоазените води на Бора Бора. Какво още включва актуалният Топ 10?

Залезът над Санторини

Отворете който и да е пътеводител за Гърция и няма начин да не видите прочутите синьо-бели къщи на остров Санторини, перлата в короната на Средиземноморието. Местните залези обаче са атракцията, която се помни цял живот. Насочете се към Иа - там се открива най-красивата гледка, на която може да се наслаждавате на маса в ресторанта или от корабче в крайбрежните води.

Островите Галапагос

Еволюционната теория на Чарлз Дарвин се е зародила на стотици мили от бреговете на Еквадор. Тази година Галапагос, известен не само със своите великански костенурки, излезе и начело в класацията на сп. Travel + Leisure с най-красивите острови на света. Круизните пътешествия дотам траят по 10 дни, като обученият екипаж е в състояние да ви инструктира и как да направите най-хубавите снимки.

Брегът на Амалфи, Италия

Крайморската ивица на Амалфи обхваща 50 км дължина по протежение на южния бряг от Сорентинския полуостров. Ако предпочитате да го обходите изцяло по максимално романтичен начин, се качете в ретро модел кабриолет като някоя кинозвезда - но внимавайте да не кацнете на някое дърво :)

Този маршрут впрочем е сред най-живописните за пътуване с кола, така че ако минавате оттам, се постарайте друг да шофира по завоите, за да имате възможност да се насладите на пейзажа.

Амалфи е живописен морски курортен град в италианската област Кампания, провинция Салерно. Този величествен замък е построен така, че да устоява на пиратски атаки, а днес е превърнат във вила с площ 235 кв. м, разделени на три нива с тераса 500 квадрата и достъп до частен плаж

Виж още: Луксозните имоти по италианското крайбрежие (снимки)

4. На фотолов за "голямата петорка"

Вече не е модерно да избивате животните с ловна пушка. Фотосафарито е идеален начин да запазите спомените си от националния парк "Крюгер" в ЮАР, където живеят петте най-атрактивни африкански животни: ловци, леопарди, слонове, биволи и носорози. Това е най-големият резерват на Черния континент, дом на над 500 различни вида птици, 100 вида влечуги и близо 150 - бозайници.

Там е заснет и един от най-популярните клипове от дивата природа, качени в YouTube - "Битката при Крюгер", гледана досега над 75 млн.пъти. Тогава турист документира схватка между лъвски прайд, два крокодила и стадо биволи, които се опитват да спасят малкото си. 

5. Грандиозната магистрала Route 66

Прочутият Път 66, възпят от амеиканските блусари, е най-прочутата магистрала на света (по-известна от "Тракия", "Люлин", "Хемус" и "Струма", взети заедно!).

Тя е дълга близо 4000 км и прекосява осем US щата: Илинойс, Мисури, Канзас, Оклахома, Тексас, Ню Мексико, Аризона и Калифорния. Официалното й откриване е през 1926 г., а днес може да прекосите с кола около 85% от първоначалния маршрут.

И ако имате късмет - да попаднете на секси мацки, които снимат фотосесия по бански за специалния брой на "Спортс илюстрейтид".

6. Антарктика

Удвоете размерите на Австралия и получавате площта на ледения континент, най-ветровитото и студено място на света. Трябва да стъпите там, за да го усетите в пълната му дива прелест. Тази година се навършва половин век от началото на комерсиалните пътешествия до Антарктика.

Десетки туристически агенции в Аржентина, Австралия, Нова Зеландия и Чили, обединени в International Association of Antarctic Tour Operators (IAATO), предлагат експедиции до антарктическите бази в периода от ноември до март.

Източник: Си Ен Ен