Испанският отбор посреща англичаните в търсене на победата, която да запази надеждите им за класиране в следващата фаза живи.

В предишния двубой между двата клуба "Сити" успяха да измъкнат победата благодарение на индивидуалната класа на Де Бройне, който отбеляза в последните минути на мача. Според Betfair България в срещата няма изявен фаворит и двата тима са с еднакви шансове да грабнат трите точки.  

Въпреки загубата при визитата си в Англия, испанците направиха добър мач и малко не им достигна, за да вземат точката на "Етихад". Отборът бе стабилен в защита, а в атака съумяваше да пробие халфовете на "Сити" и да организира опасни контраатаки.

"Севиля" загуби последния си мач преди настоящия сблъсък, гостувайки на "Виляреал" с 2:1. Въпреки това, андалусийци все още нямат загуба в турнира от Шампионската лига като домакин - шест победи и едно равенство (включително квалификации).

От отбора ще направят всичко възможно да продължат традицията, защото загуба тази вечер би означавала край на амбициите им за излизане от групата. Тимът има и някои кадрови проблеми, като участие в мача няма да вземат Пареха, Карисо и Бето, а Евер Банега е под въпрос. 

Пелегрини едва ли е останал доволен от начина, по който отборът му спечели трите точки в миналата среща, и извежда своя тим максимално мотивиран за тази среща. "Сити" изиграха три мача след първия двубой срещу "Севиля", в които достигнаха до равен с "Манчестър юнайтед" и победи срещу "Кристъл палас" и "Норич".

"Гражданите" ще трябва да спечелят този мач предвид предстоящата им визита на "Ювентус" в следващия кръг. В техния състав броят на отсъстващите ще е по-значителен: асовете Агуеро и Силва със сигурност пропускат мача, както и Самир Насри, а Фабиан Делф и Гаел Клиши също няма да са на линия. Под въпрос остава и Пабло Сабалета.

"Манчестър сити" се намират и в лоша серия при гостуването си на испански отбори, губейки последните си три мача с по 0:1.