Капитанът на ФК "Копенхаген" Матиас Йоргенсен бе наречен "маймуна" от датски политик

Грандиозен расистки скандал разтърси ФК "Копенхаген" часове преди излитането на отбора за София. Капитанът на тима Матиас Йоргенсен-Занка бе наречен "маймуна" от зам.-председателя на Консервативната партия на Дания Хайди Майли.

Датският национал подразни феновете на градския съперник "Брьондби" с изказване, че неговият ФК "Копенхаген" е гордостта на града. Двата отбора играят един срещу друг през уикенда и подобни "заяждания" са напълно нормални преди сблъсък между двата столични гранда.  

"Жалко, че феновете им няма да са на стадиона", допълва Занка, който визира две от големите фракции на "жълто-сините", които бойкотират срещата.

Като коментар под интервюто, качено на сайта на клуба, Хайди Майли през фейсбук профила си пише коментар: "Кой може да приеме маймуна на сериозно", последвано от емотикон с маймунка. 

Потърсена от местните медии за скандала, Майли потвърждава написаното и казва, че не я е срам от това. 

"Аз просто седях и си мислех: "О, момче, но ти не знаеш много неща". И мога да гарантирам, че стоя зад всичко, което съм написала. Мразя Занка", коментира Майли.

Председателят на Консервативната партия Гаде Кнудсен също коментира случилото се. 

"Какво да кажа? Това е частен разговор. А какво значи маймуна? Това е животно, което живее в Африка", каза той.

Зенка е може би най-мразеният футболист в датското първенство. Причина за това е агресивният му начин на игра и агресивните коментари, които прави в интервютата си. 

Източник: cphpost.dk