В новия си филм "Мисия Ноември", по кината от 10 октомври, бившият агент 007 отново е шпионин, но от ЦРУ

Освен че е един от любимите ни ирландски актьори, Пиърс Броснан е и най-добрият Джеймс Бонд. След като бе пенсиониран от поредицата за агент 007, той продължава да поема роли в екшън трилъри, а най-новият e "Мисия Ноември", сниман в Сърбия и Черна гора. 

Филмът е адаптация по шпионските романи на покойния Бил Грейнджър (1941-2012) и въпреки сдържаните отзиви на критиката вече се подготвя и неговото продължение.

"Един шпионин никога не излиза от играта", пише на плаката за "Мисия Ноември"

Главният герой Питър Деверо е опитен бивш кадър на ЦРУ, изкушен да се върне на служба за една-едничка мисия: да защити Алис Фурние - ценна свидетелка, която може да разкрие заговор с десетилетна давност. Играе я Олга Куриленко, момиче на следващия Бонд Даниел Крейг в "Спектър на утехата" (2008).

Фотогалерия: Момичетата на Джеймс Бонд

Скоро обаче ветеранът открива, че тази задача го превръща в мишена - на бивш приятел и протеже Дейвид Мейсън (Люк Брейси). С нарастващи съмнения, че в агенцията действа къртица, Деверо няма на кого да се довери...

Режисьор на "Мисия Ноември" е Роджър Доналдсън, работил с Броснан и във "Върхът на Данте" (1997). Догодина чакаме и трилъра "Сървайвър", който 61-годишният актьор засне у нас.

Роден в Ирландия през 1953-та, той изгрява в шпионския сериал "Ремингтън стийл" (1982-87 г.), а между 1997 и 2002 играе Джеймс Бонд в четири филма.

Друго негово актуално превъплъщение е френският владетел Луи ХIV. Филмът "Луната и Слънцето" е екранизация по едноименния фантастичен роман от Вонда Макинтайър, спечелил през 1997 г. наградата "Небюла" в конкуренция с "Игра на тронове" от Джордж Р.Р.Мартин.

Сюжетът се заплита около опитите на Краля слънце да хване русалка (в ролята - китайската актриса Фан Бинбин), за да се сдобие с безсмъртие. Главната роля изпълнява Кая Скоделарио, която наскоро гледахме в "Лабиринтът: Невъзможно бягство".