Кенет Брана играе Еркюл Поаро и режисира поредната екранизация по криминалния роман от Агата Кристи, с Джони Деп, Джуди Денч, Уилям Дефо, Мишел Пфайфър, Пенелопе Крус, Дейзи Ридли, Джош Гад...

"Убийство в Ориент експрес", излязъл за пръв път в средата на 30-те, се смята за най-известния криминален роман - не само на Агата Кристи, но и изобщо.

През 1974-та е режисьорът Сидни Лъмет заснема класическата вече екранизация с Албърт Фини в ролята на Еркюл Поаро и още маса звездни имена: Лорън Бакол, Ингрид Бергман, Жаклин Бисе, Шон Конъри, Джон Гилгуд, Антъни Пъркинс, Ванеса Редгрейв, Майкъл Йорк...

Най-известната телевизионна версия е в поредицата на британската Ай Ти Ви Agatha Christie's Poirot с Дейвид Суше, който успя да заснеме всички истории с Еркюл Поаро.

Виж още: Последният случай на Поаро

Кенет Брана е заснел най-новата филмова адаптация и е взел за себе си ролята на белгийския детектив, носейки умопомрачителни мустаци.

Актьорът, който наскоро основа своя театрална трупа, има доста опит в режисурата - поставял е на екран пиеси от Шекспир ("Хамлет", "Много шум за нищо", "Напразни усилия на любовта", "Както ви харесва"), касови филми като "Тор, богът на гръмотевицата", "Джак Райън: Теория на хаоса" и "Пепеляшка" на "Дисни", а следващият му проект в киното е екранизация по романите на Еоин Колфър за Артемис Фоул.

Виж още: Сър Кенет Брана - от Макбет до руски олигарх

Кенет Брана и Дейзи Рипли в "Убийство в Ориент експрес", снимка: Nicola Dove / Twentieth Century Fox

В неговия "Убийство в Ориент експрес" Джони Деп е убитият Рачет, а заподозрени за смъртта му са всички останали на влака, който пътува от Истанбул за Западна Европа, но се налага да спре в Югославия заради снежните преспи.

Кой е убиецът: професорът, секретарят, графът, икономът, принцесата, вдовицата, гувернантката, мисионерката, търговският пътник, прислужницата, докторът или...?

В актьорския състав са още ветераните Дерек Джейкъби като Едуард Мастърман и Джуди Денч - принцеса Драгомироф.

Оливия Коулман влиза в ролята на прислужницата й Хилдегард Шмид, Джош Гад е Хектор Маккуин, Дейзи Ридли (Рей от новите "Междузвездни войни") играе Мери Дебнъм, завърналата се на екран Мишел Пфайфър се превъплъщава в г-жа Хъбард, Пенелопе Крус е Пилар Естравадос, а Уилям Дефо - Хардман.

Първият трейлър излезе на 1 юни, а премиерата е насрочена за 10 ноември.