След като се разделиха окончателно с "Топ гиър", популярният тв водещ и двамата му колеги потеглиха на турне (видео!), а в края на юли договориха ново предаване с "Амазон"

Обиколката на Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей трябваше да е под шапката на "Топ гиър", но след като вече не са част от предаването на Би Би Си, шоуто им е под наслов Clarkson, Hammond & May Live.

Турнето започна на 22 май в Белфаст, със следващи спирки Шефилд, Йоханесбург (ЮАР), Ставангер (Норвегия), Австралия, Варшава (Полша). Финалът е в края на ноември в Лондон.

Виж още: Кларксън най-накрая уволнен от Би Би Си

Тримата обаче подготвиха и завръщането си на екран. Първоначалната им идея беше новото предаване да се нарича House of Cars (Къща от коли) - препратка към популярния сериал "Къща от карти" (House of Cards), който е продукция на "Нетфликс".

В крайна сметка онлайн платформата, която успя да ги привлече, е "Амазон прайм". Те са подписали договор за три сезона и започват от догодина. Към водещите се присъединява и техният дългогодишен приятел и изпълнителен продуцент на "Топ гиър" Анди Уилмън, който също напусна Би Би Си през април.

Виж още: Тъжният края на "епохата Кларксън" в Би Би Си

Междувременно е в ход търсенето на нови лица за "Топ гиър". Първият привлечен е радио- и тв водещият Крис Евънс, а сред спряганите е дори асът от "Формула 1" Дженсън Бътън (вж. ексклузивното ни интервю с него).

Преди да поемат на турнето, Кларксън, Хамънд и Мей споделиха няколко подгряващи клипа. За участието си тримата досегашни водещи получават хонорар от Би Би Си.

Източник: в. Дейли телеграф; Ен Би Си