Палома Фейт спечели титлата от музикалните награди "Брит 2015", присъждана в предишни години на Дъфи, Лили Алън, Адел и Ейми Уайнхаус

Миналата година за най-добра британска певица беше определена Емели Санде, но сега статуетката отиде при Палома Фейт, която през 2014-а издаде албум със задокеански продуценти като Фарел Уилямс, Джон Леджънд и Рафаел Саадик.

A Perfect Contradiction е третият в дискографията й и е записан в Ню Йорк. Специално място в него заема една песен от носителката на "Грами" Даян Уорън, авторка на десетки хитове за звезди като Шер, Марая Кери, "Аеросмит" (I Don't Want to Miss a Thing), Селин Дион (Because You Loved Me), Уитни Хюстън и Енрике Иглесиас (дуета им Could I Have This Kiss Forever).

Тя дълго време предлагала Only Love Can Hurt Like This на 33-годишната лондончанка, която първоначално отказала баладата, защото имала принцип - не пее парчета, които не е написала сама.

Видео: Палома Фейт е чудна

Сега това е най-гледаният хит на Палома Фейт в YouTube, който избраната за певица номер 1 изпълни и на церемонията "Бритс", докато на сцената върху нея валеше проливен дъжд.

Официалното видео пък бе предшествано от предупреждение за нецензурно съдържание заради еротичните сцени с певицата, която през повечето време е по бельо и се търкаля в леглото с тъмнокожия си партньор.

Подобен е и сюжетът на клипа към първия й сингъл Can't Rely on You, пуснат още миналия януари. Песента е в съавторство със самия Фарел, който бе отличен с "Брит 2015" като международен изпълнител на годината.

Иначе британският певец номер 1 е Ед Шийрън, най-слушаният в Spotify през изминалата година, който спечели и в категорията за най-добър албум ("X"). Завоювалият четири награди "Грами" Сам Смит получи в Лондон статуетките в категориите за дебют и световен пробив, а Uptown Funk от новия албум на Марк Ронсън, с вокала на Бруно Марс, стана британски сингъл на годината.

Видео: Най-добрият британски клип за 2014 г.

Междувременно в навечерието на церемонията Палома Фейт пусна и нов сингъл - Beauty Remains, шести от албума, който вече има ново, допълнено издание (A Perfect Contradiction: Outsiders’ Edition).

Остава да видим дали няма да я споходи участта на еднодневки като Дъфи, която грабна публиката и критиците с ретрото си звучене, но вече е скъсала окончателно с битието на попзвезда.