Както е казал народът: "Туит глава затрива"

Макар и да е голяма заигравка, "Туитър" може понякога да навлече на човек големи главоболия. Социалните мрежи като цяло ни дават възможност да споделяме личните си преживявания и емоции с много хора, но понякога се случва да прекалим със споделянето. Както е казал гениалният писател Тери Пратчет: "Човек може да влезе в ада, яхнал собствения си език".

Може да не се стигне чак до ада, но някои спортисти успяха да си навлекат сериозни главоболия само заради туитовете, които са пускали. Profit.bg събра 10 от най-неуместните и глупави туитове, писани от спортисти:

Реджи Буш от отбора по американски футбол "Детройт Лайънс"
"Всички се оплакват от локаута. Аз се забавлявам! Ваканция, почивка, релакс, ангажимент тук-там! Много ми е добре"

Въпросният локаут продължи цели 18 седмици, в които феновете не можеха да гледат любимия си спорт. Познайте колко бяха зарадвани от повдението на играча, който буквално се спукваше от купони през това време. Върха на сладоледа пък беше този туит.

Антонио Кромарти от отбора по американски футбол "Аризона Кардиналс"
"Човече, имаме най-лошата храна от всички отбори"

А пък над милиард души по света гладуват като цяло, без да получават грандиозната заплата на Кромарти.

Крис Джонсън от отбора по американски футбол "Ню Йорк Джетс"
"Може ли тези фалшиви фенове да си затворят скапаните усти, поне на моята стена. Моята работа не е обикновена работа, така че не ме сравнявайте с вас и не ми пука дали ме мислите за алчен".

А от всичко феновете най-много обичат играч милионер, които да им обяснява, че са твърде обикновени и не могат да се сравняват с него. Най-добрият начин да спечелиш сърцата им и да си подновиш договора.

Виж още: 15 неща, от които се затъпява

Дуайт Хауърт - баскетболист за "Лос Анджелис Лейкърс"
“Omg трябва ми помощ. Lol. Имам толкова много газове. Цял ден. Даже по време на мача. Трябва да взема нещо“

Твърде много информация, ненужно много информация. Да уведомиш своите 5 млн. последователи за стомашните си газове може би не е най-доброто решение.

Девин Томас от обора по американски футбол "Каролина Пантърс"

Томас всъщност не е виновен, че е попаднал в интернет по компрометиращ за него начин. Виновен е за това, че е заспал по време на среща на отбора, а съотборника му Брандън Банкс го снима и пуска снимката в мрежата. Обаче Томас е този, който си го отнася, когато е уволнен няколко дни след срещата.

Чарли Вилануева - баскетболист за "Детройт Пистънс"
"В съблекалнята, изнизах се, за да пусна туит. Играем със Celtics, на полувреме сме, треньорът иска да сме по-твърди. Трябва да действам."

Ама от къде да се сетиш, че треньорът може и да види този туит и след това да ти трие сол на главата с месец. След този случай на играчите е забранено да пускат туитове по време на мач.

Виж още: Най-култовите изказвания на Наталия Кобилкина за секса

Кармело Антъни - баскетболист за "Ню Йорк Никс"
"Давам 5 бона на всеки, който види @ihatekatstacks и й зашие един на шибаното лице" следвано от няколко нецензурни думи.

Впоследствие Антъни тръгна да разправя, че профилът му бил хакнат и той въобще не е писал този туит. Ама както казва народът, "иди после обяснявай, че нямаш сестра".

Параскеви Папахристу лекоатлетка
"При толкова много африканци в Гърция, поне комарите от Западен Нил ще имат домашно-приготвена храна".

Опитът за шега на Папахристу беше толкова неумел и расистки, че доведе до отстраняването ѝ от олимпийския отбор на Гърция по лека атлетика. Тя пуска туита в момент, в който в Гърция има няколко смъртни случая от треска, пренасяна от комари от западен Нил. В тази смъртоносна болест няма нищо смешно, а расизмът вече окончателно подписа присъдата на Папахристу – Гръцкият олимпийски комитет я извади от от Националния отбор за Олимпиадата през 2012 година.