Ще можем ли да зареждаме телефона си с всяка крачка, която правим?

Едно от най-досадните неща на планетата е да ти пада батерията на телефона, а да нямаш къде да го заредиш. Звучи глупаво, разглезено и т.н., но в условията на днешното напрегнато ежедневие, когато сме постоянно вързани за интернет и от това зависи работата ни, си е противна работа.

Този проблем е възможно да бъде решен скоро при това от 15 годишен филипинец. Анджело Касимиро е изобретил устройство, което, носено на крака, може да генерира електричество от крачките, които човек прави. С него човек ще може да зарежда смарфона си в движение, пише Elitedaily.com.

Виж още: Откриха алергия от мобилния телефон

"Човек прави средно по около 7 хил. крачки на ден, така че аз се замислих, че може и да е възможно да произвеждаш електричество докато ходиш. И че може и да мога да заредя телефона си с това електричество", каза Касимиро на панаира на науката на "Гугъл" за 2014 г.

Един от експериментите на Анджело е успял да постигне резултати в тази насока. Устройството успява да зареди смартфона на тийнейджъра с достатъчно енергия за 10 минути след 2 часа игра на баскетбол.

Виж още: За дисплеите на мобилните устройства

"Аз съм филипинец. Живея във Филипините. Просто гледайки сънародниците си, аз мога да видя колко много хора са бедни. Обикновен източник на електричество тук е голяма работа за хора, които нямат електричество", обяснява още Анджело.