Feel на Махмут Орхан и Сена Сенер е най-излъчваната песен в България, българският хит номер 1 е дебютният сингъл на Дара "К'во не чу"

"К'во не чу", дебютният сингъл на Дарина Йотова - Дара, от четвъртия X-Factor, е най-слушаната българска песен в родния ефир за 2016 г.

Годишният Топ 100 на най-излъчваните песни е съставен от дружеството за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН и испанската мониторинг компания BMA.

Класацията е съставена на база 24-часово отчитане на излъчванията в ефира на 40 телевизионни канала и радиостанции с национално покритие.

Виж още: Кой беше номер 1 в БГ ефира през 2013 и 18-те песни, които завладяха БГ ефира през 2014 г.

Най-излъчваната песен за изминалата година е хитът на турския диджей и продуцент Махмут Орхан Feel с участието на певицата Сена Сенер.

Второ място заема гостувалата ни френска изпълнителка Имани с ремикс версията на хита й Don’t be so shy (Filatov & Karas Remix), а трета в класацията за 2016 г. е Be The One на британката с косоварски произход Дуа Липа.

На четвърто място се нарежда австралийската звезда Сия, която превзе класациите с Cheap Thrills, следвана от румънските диджеи Monoir и Osaka с The Violin Song, която включва семпъл от българска народна песен, изпълнена от "Мистерията на българските гласове".

Други румънци, Мануел Рива и Енели, са под номер 7 с хита MHM MHM, а шести преди тях е британският музикален продуцент Дюк Дюмонт с Ocean Drive.

Осмото място заема албанската сензация Ера Истрефи с песента си BonBon, която чухме на живо и в София. Десетката завършват Джъстин Бийбър със Sorry и летният хит на Марио Джой California.

В българския Топ 10 след финалистката от X Factor Дара се нарежда If Love Was a Crime, с която Поли Генова класира България на 4-то място на конкурса Евровизия 2016 в Стокхолм.

Третата позиция е за Криско и "Дали това любов е", вдъхновено от бившата му приятелка, а на четвърто място е "Да избягаме" на други двама X-Factor певци: Невена Пейкова с участието на Стивън Ачикор.

Пети със "СеТааБрат" са БГ дуетът на годината Павел и Венци Венц', които в края на този месец застъпват като водещи в "Гласът на България".

Шеста позиция заема Гери Никол с I'm The Queen, чийто клип излезе месец преди скандалната певица да навърши пълнолетие.

Едва след нея е дебютантката на годината Михаела Маринова с баладата "Не ти ли стига" и "24/7" на братята Пламен и Иво.

Деветото място в десетката с БГ хитове е за разширената клубна версия на "Маски долу" на "Дийп зоун проджект".

Последна в българския топ 10 е Drama Queen на Графа, който влиза като жури в "Гласът на България" преди първия си самостоятелен концерт в зала "Арена Армеец" на 6 април.

Източник: ПРОФОН