Историята на Йехуда Девир и съпругата му е видяна от над 40 млн. души по света за по-малко от месец

Йехуда Девир заинтригува милиони по света със своята комиксова поредица "Животът с моята жена" (Everyday life with my wife).

С чувство за хумор рисунките на израелския художник показват различните периоди, през които преминава всяка семейна двойка. С времето той започва да представя по един акцент от всеки ден в съвместния им живот.

Йехуда и съпругата му Мая, която също е художник, пристигат специално за Aniventure Comic Con на 9 септември, за да се запознаят с феновете си, да проведат майсторски клас и да представят най-новото от творчеството си.

На фестивала в София двамата ще разполагат със собствена зона, която лично ще обзаведат.

Друг популярен художник на уебкомикси също потвърди участието си в първия български Comic Con. Това е американецът Брайън Гордън, който е автор на най-известния уебкомикс за родители - Fowl Language Comics.

Всичко започва, когато през 2015 г. е уволнен от работата си като художник на поздравителни картички и решава да осъществи мечтата си да стане художник на комикси. Упражнява се с разкази за приключенията, в които попада, отглеждайки двете си малки деца - и те неусетно се превръщат в интернет сензация.

Творбите му са споделяни от милиони, а през март 2016 той издава и първата си книга - "Fowl Language Comics: Добре дошли в света на родителите".

Йехуда, Мая и Брайън ще бъдат на разположение и в двата дни на Aniventure Comic Con за всеки, който проявява интерес към творчеството им, има желание да се развива като художник или иска просто да получи автограф от някои от най-креативните художници на нашето съвремие.

Aniventure Comic Con е на 9 и 10 септември в "Интер експо център" в София и среща феновете с актьори от любими сериали, автори на комикси и косплей звезди от цял свят.

Стандартните билети за двата дни на фестивала са на цена 30 лева и могат да бъдат закупени в OMV, The Mall, билетен център НДК и в мрежата на Eventim.bg, а деца до 7 години влизат безплатно с придружител, притежаващ билет.

За повече информация: www.aniventure.net и www.comiccon.bg.

 

Източник: Key Events & Communication