Героят му Адонис Крийд има нов съперник на боксовия ринг - негов приятел от детинство, излязъл от затвора

"Роки", дългогодишната поредица на Силвестър Сталоун, която още в самото си начало му донесе "Оскар" за филм на годината плюс номинации като актьор и сценарист, вече е минало.

Под неговите напътствия от 2015 г. боксовият ринг има нов властелин - Майкъл Б. Джордан, който в третата си екранна поява като Адонис "Дони" Крийд вече е и режисьор.

Сега героят му е на върха и професионалният успех върви паралелно с хармония и щастие в личната сфера. В живота му обаче отново се появява неговият своя приятел от детинство Деймиън Андерсън (Джонатан Мейджърс), който след няколко години престой в затвора няма търпение да се завърне в любимия спорт...

"Крийд 3" трябваше да излезе този ноември, но премиерата му бе отложена за 3 март 2023 г.

Режисьорът и сценаристът на първия "Крийд: Сърце на шампион" Райън Куглър ("Черната пантера" и продължението му) остава копродуцент и съавтор на сценария.

Главните действащи лица също са сред най-актуалните имена и в киновселената на "Марвъл комикс", след като Мейджърс дебютира като Канг Завоевателя в сериала "Локи" и ще се появи като основен злодей в "Антмен 3: Квантомания".

Майкъл Б. Джордън имаше подобна отрицателна роля в първия "Черната пантера", а Теса Томсън, която се завръща като любимата на Крийд, играе Валкюрата редом с Тор, бога на гръмотевиците. 

Припомнете си и втория "Крийд" (2018) по сценарий на самия Сталоун, който "доведе" на ринга сина на друг свой колега от старите ленти - Виктор Драго (румънския боксьор Флориан Мунтеану). Именно заради неговия баща Иван Драго (Долф Лундгрен), звезда от СССР в "Роки IV" Крийд-младши остава сирак...