Силвестър Сталоун, който през 2016 г. навършва 70, отново влиза в емблематичната си роля, но този път като треньор. Вижте трейлъра на "Крийд: Сърце на шампион" и си припомнете предишните шест филма от поредицата

Освен че през лято 2015 го гледахме като Джони Сторм / Човека факла от новата Фантастична четворка, младият Майкъл Б.Джордан нашумя и с "Инцидентът на станция Фрутвейл".

Това беше режисьорският дебют на Райън Куглър, който спечели най-големите награди на фестивала Сънданс 2013 и сега е сред фаворитите за "Оскар" с втория си филм - "Крийд: Сърце на шампион", на който е и съсценарист.

Заглавието е фамилното име на Аполо Крийд, някогашен световен шампион по бокс тежка категория, убит на ринга - и ключов персонаж в първите четири филма за Роки, където го играе Карл Уедърс.

Синът му Адонис Джонсън (Майкъл Б.Джордан) не го познава, но тръгва по неговите стъпки и се мести във Филаделфия, където противник на баща му преди близо 40 години е бил начинаещият боксьор Роки Балбоа. В тази роля сега се завръща 69-годишният Силвестър Сталоун, който беше не само звезда, но и сценарист на първия "Роки"...

След като пристига, Адонис се заема да открие Роки и да направи всичко по силите си да го привлече като свой треньор. Макар да настоява, че завинаги е слязъл от ринга, Роки вижда у Адонис силата и непоколебимостта, характерни за Аполо - заклетият враг, който се превръща в най-близкия му човек.

Шампионът се съгласява да стане треньор на Аполо, въпреки че се бори с противник, който е много по-смъртоносен от съперниците на ринга. С Роки в своя ъгъл, Адонис съвсем скоро се прицелва в шампионското място. Но дали ще може да развие не само мотивацията, но и желанието да се изкачи на върха?

"Крийд: Сърце на шампион", по кината у нас от 1 януари, тръгва по странична сюжетна линия, но на практика е и седми филм от поредицата за Роки, започнала преди близо четири десетилетия.

Освен "Роки" от 1976 г., който има 10 номинации за "Оскар" и три статуетки (за филм на годината, режисьор и монтаж), продължения се появяват през 1979, 1982, 1985, 1990 и 2006 г., когато излиза "Роки Балбоа".

Източник: Bulevard.bg (по материали от "Форум филм България")