Движението в центъра на София ще бъде променено преди и по време на двубоя между "Лудогорец" и "Реал" (Мадрид) от втория кръг в груповата фаза на Шампионската лига, съобщиха от Столичната община

Дългоочакваният мач ще се проведе тази вечер от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски". Заради провеждането на срещата са забранени влизането, престоят и паркирането на автомобили около съоръжението от 7:00 часа на 1 октомври до приключването на мача. Ограничението обхваща също така алеите около "Васил Левски".

От 12:00 часа забраната ще важи още за моста пред стадиона и ул. "Ген. Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски", извън местата за платено паркиране "служебен абонамент".

От 20:45 часа при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по: ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"; бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх"; бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К.Яворов".

От 20:45 часа днес до приключване на мача се променя частично маршрута на автобусна линия 75, като се скъсява маршрута й до Военна академия.

От Столичната община допълват, че някои линии на градския транспорт ще се движат с удължено работно време. Метрото ще върви до 1:00 часа на 2 октомври, както и колите по тролейбусна линия 2, трамвайни линии 10, 12 и 18, автобусни линии 76, 94, 280 и 604.