Досегашният наставник на футболния клуб Рафаел Бенитес беше освободен от поста

От ръководството на "Реал" (Мадрид) официално освободиха Рафаел Бенитес. Испанецът беше уволнен след равенството с "Валенсия" - 2:2, уточнява Football24.bg

Неговата позиция като наставник заема легендата на клуба Зинедин Зидан. От 2014 г. насам французинът беше начело на втория тим, но от доста време го спрягаха и за поста на Бенитес. Очаква се негова дясна ръка да е аржентинецът Сантяго Солари.

Виж още: Зинедин Зидан определи своя идеален отбор на съвремието

Феновете на "кралския клуб", които така и не свикнаха с досегашния треньор, дошъл през юни м.г. на мястото на популярния Карло Анчелоти, обожават Зидан, отбелязва Си Ен Ен.

В допитване през 2004-та по случай 50-годишнината на УЕФА Зизу е определен за най-добрия европейски футболист през този период.

С националната фланелка е печелил мондиала през 1998 г., когато вкарва два гола във финалния мач и се превръща в национален герой. На Евро 2000 го обявяват за най-добър играч на първенството, след като носи втора континентална титла на "петлите" след 1984-та.

Роден в Марсилия в семейството на емигранти от Алжир през 1972-ра, кариерата му започва в края на 80-те с "Кан", оттам в "Бордо", а през 1996-2001 в италианския "Ювентус".

Оттам преминава в испанския клуб през 2001-ва срещу рекордните тогава 75 млн. евро. С екипа на "Реал" вкарва един от най-запомнящите се голове в Шампионската лига - за победата над "Байер" (Леверкузен) във финала през 2002-ра.