Британският всекидневник отдаде почит на "човека вълк"

Трифон Иванов, един от култовите герои на 90-те години, си отиде едва навършил 50, съобщава британският в. "Гардиън", илюстрирайки скръбната вест с... комикс в негова памет. Автор е карикатуристът Дейвид Скуайърс, който има рубрика в изданието.

Българският национал, наречен "Човека вълк", е описан като "моментално разпознаваем заради своята брада в пълна противоположност на модата, характерната си футболна прическата и погледа а ла Марти Фелдман (героя на Майкъл Дж.Фокс от "Завръщане в бъдещето").

Уникалната му външност означава, че ако не беше футболист, можеше да направи кариера като сценичен работник / роуди на източноевропейска метъл група, се казва още в текста.

Той превръщаше футбола в развлечение... и никога не се страхуваше да стреля от 35 метра, често дори когато наоколо бяха налице по-добри възможности. Иванов беше ключов играч на българския тим, който достигна полуфиналите на мондиала през 1994 г. след забележителна победа над актуалния световен шампион Германия.

Дори тогава той изглеждаше като играч от друга епоха, пише авторът, като илюстрира това свое разсъждение с автомобила на Фред Флинтстоун от Каменната ера - и уточнява: "Представяме си какви снимки щеше да публикува, ако тогава съществуваха социални мрежи..."

Цяло поколение запалянковци обаче го обичаха, заключава вестникът на сбогуване с "Човека вълк".