Срещу кого са първите мачове на "Лудогорец", "Левски", "Славия" и "Берое"

"Лудогорец" (Разград) се изправя срещу "Младост" (Подгорица) от Черна гора във втория квалификационен кръг на Шампионскат лига. "Орлите" са домакини в първия двубой, който се играе на 12 или 13 юли. Реваншът е седмица по-късно, на 19 или 20 юли, информира Football24.bg.

В началото на седмицата станаха известни и съперниците на отборите ни за друг от евротурнирите - Лига Европа.

Съперникът на "Берое" в първия предварителен кръг на Лига Европа е босненският "Радник Биелина". Старозагорци са домакини в първия двубой на 30 юни, а реваншът в Босна и Херцеговина е на 7 юли.

Ако успее да преодолее първия кръг, "Берое" отива срещу победителя от двубоите между "Атлантас Клайпеда" (Литва) и "ХИК Хелзинки" (Финландия), които се играят на 14 и 21 юли.

Също в първия предварителен кръг от турнира "Славия" излиза срещу полския "Заглебие Любин". В първия двубой на 30 юни столичани гостуват, а реваншът е у нас на 7 юли.

В случай че премине първия кръг, "Славия" играе срещу сръбския "Партизан" (Белград) на Валери Божинов и Иван Бандаловски.

Междувременно "Левски" играе във втория предварителен кръг на Лига Европа, срещу словенския Марибор. "Сините" гостуват в първата среща на 14 юли, а седмица по-късно е реваншът в София.

Наставникът на "Левски" Люпко Петрович коментира: "Изтеглихме отбор с най-големия коефициент, който можехме да изтеглим. Не съм гледал мачове на "Марибор", знам само, че Миливое Новакович играе там и е добре познат в България. Ще ни бъде много трудно."

Източник: Football24.bg