Актьорът заслужи победата в четвъртия сезон на "Като две капки вода" с двойно превъплъщение - във Васил Михайлов и героя му от сериала "Капитан Петко войвода". Припомни си и другите образи, в които влезе през последните три месеца

Васил Михайлов като Капитан Петко войвода и песента "Петко льо, капитанине..." беше последното превъплъщение на Калин Врачански в "Като две капки вода", което му донесе и победата в четвъртия сезон на шоуто.

На финала актьорът се наложи над Поли Генова, която остана втора с лайв изпълнението на Hello на Адел. Трети се класира друг актьор - Герасим Георгиев-Геро, а на четвъртото място се нареди Орлин Павлов.

Сега Врачански, който на 9 юни навършва 35, се готви за снимките в нов детски филм с коледен сюжет, където ще изпълнява ролята на... джудже.

"Обичам да правя различни неща - по този начин провокирам и себе си, и зрителите. Ако на мен ми е интересно, и на тях ще им е интересно", обяснява той защо е избрал да имитира своя колега ветеран.

Журито разкритикува избора му, защото родопската песен била тежка, странна и неподходяща за финал - но в крайна сметка неговият ход се оказа по-печеливш в сравнение с конкурентите му, предпочели песни на Адел, Юрий Никулин и Емил Димитров.

Той е роден в Червен бряг, но детството му преминава в град Роман. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков през 2002 г. На театралната сцена е играл множество роли, а най-новата е "Бел Ами" на Малък градски театър "Зад канала".

Виж още: Калин Врачански в премиерата на "Хубавата Магелона" у нас

Според театралната му биография владее бойни изкуства (таекуондо) и стрелба, а освен това умее да кара мотор, да язди, да плува, да танцува и пее - макар че според неговите собствени признания преди "Като две капки вода" не е имал сериозни певчески предизвикателства.

Нашумява с главната роля в сериала "Стъклен дом" (2010-2012), а тримесечното шоу по Нова телевизия показа, че популярността му сред тв аудиторията не е намаляла - той оглавяваше временното класиране с най-много седмични победи.

Първият му персонаж беше фронтменът на "Рамщайн" Тил Линдеман:

Втората седмица приключи с победата му като Емил Димитров с БГ кавъра на "Ако имах чук", за който в края на сезона получи и приза за вокална прилика:

Ретро беше и третият му образ в шоуто - Елвис Пресли:

Четвъртият му образ ни припомни защо го наричаха "българския Хю Лори" - като в блусарското изпълнение на актьора вмъкна и черти от най-известния му герой, доктор Хаус:

За разлика от останалите участници на него не се падаше така често "смяна на пола", но неговата Бритни Спиърс беше удостоена със следващата седмична победа:

Рапърката Миси Елиът не му донесе такъв успех, нито Миро (с чийто образ по-добре се справи Мария Илиева, в дует с Криско като Галя от "Каризма"), но с превъплъщението си с други две черни звезди спечели две последователни седмични победи - като Уил Смит със стария му хит Boom! Shake the Room, за който бе отличен в края на сезона за най-добро сценично поведение.

... и Рей Чарлз, отново зад пианото:

Постигна впечатляваща прилика и като Горан Брегович, а в полуфинала влезе в ролята на още един металист - фронтмена на "Корн" Джонатан Дейвис: