"Белият балет" има съмнителни договори с други клубове за привличане на млади таланти

"Реал" (Мадрид) може да последва съдбата на големия си съперник на Барселона и да получи наказание от ФИФА заради нередности около трансфери на футболисти от по-долните си възрастови групи, пише "Гонг".

Редица грандове, включително "Реал", от известно време са обект на интереса на ФИФА заради политиката им спрямо младите таланти. Според испанския в. "Спорт" нещата вече са отишли на съвсем друго ниво, след като е стартирано разследване.

Съмнителни договори

Причина за разследването е, че от "белия балет" са имали контакти с 20 клуба от столицата, като на всеки е предложен договор за партньорство, който позволява на "Реал" да се налага, когато стане въпрос за привличане на играчи от въпросните тимове.

Ситуацията наподобява дота тази, при която "Барселона" си беше позволила да заобиколи правилата на ФИФА за привличане на млади таланти. В следствие на това от футболната централа наложи тежко наказание на каталунците и сега те нямат право на трансфери до 2016 г.

За да държат нещата под контрол, от Реал се свързали със своите партньори, клубовете и играчите, за да получи информация, а всяко официално действие трябва да бъде съгласувано предварително с ръководството на мадридчани.