По-малко от месец след новините на самозапалващи се телефони, таблети и перални на "Самсунг" вече имаме и експлодиращ iPhone 7 Plus

След като последните телефони, таблети и перални на "Самсунг" се оказаха доста... експлозивни, което принуди производителя да ги извади от пазара, очевидно същата съдба ще сполети и новото поколение iPhone. 

Новото поколение телефони на американския гигант също се самовзривяват, пише съобщава Би Ти Ви.

Вече има регистриран случай на избухване и при новия iPhone 7 Plus. За проблема стана ясно от социалните мрежи, където потребител публикува снимка на устройството.

Виж още: Неприятности за "Самсунг"

Iphone 7 plus sashto eksplodira

Видео: iPhone 7 - водоустойчив, без жак за слушалки и с много по-добра камера

Телефонът изглежда изгорял, огънат и по всяка вероятно е експлодирал. Различното от случаите със "Самсунг" е, че телефонът на "Епъл" се е самовзривил по време на транспортирането му към собственика.

Батериите, които се използват в направата на iPhone, са напълно безопасни за използване, стига да не бъдат наранени по някакъв начин. На снимките ясно си личи, че телефонът е огънат и може това да е довело до самозапалването му.

Все още няма официално изявление от страна на компанията дали тази повреда е причинена от транспортирането или самото устройство.

I noviyat iphone 7 ochevidno e eksploziven