"Епъл" представи новото поколение смартфони в листата си и промените са значителни

"Епъл" отново са на път да променят начина, по който разбираме новите технологии и смартфоните. На специално събитие вчера бе представен новият iPhone 7 и iPhone 7 Plus. 

Основните разлики са малко, но съществени - двойната камера, устойчивост на вода и липсата на жак за слушалки. 

Водоустойчивостта позволява да мокрим новия iPhone, без да се притесняваме, че нещо лошо ще му се случи. Все пак още не е ясно колко точно водоустойчиви са новите смартфони, така че по-добре да не ги подлагате на изпитания. Но все пак точно тази промяна е определено крачка в правилната посока. 

Същото не може да се каже за махането на жака за слушалките. Там се очаква компанията да претърпи най-големи критики. В комплекта на iPhone 7 и iPhone 7 Pluse ще има EarPod слушалки, Lightning конектор, който служи и за зареждане на телефона, както и адаптер към него за 3,5mm жак за слушалки. Иначе казано, дори и да сте вложили солидни средства за хубави слушалки със стандартен жак, пак би трябвало да можете да ги използвате и с новия iPhone.

Водещата промяна обаче е при камерите на гърба, които при iPhone 7 Plus вече ще са две, позволявайки по този начин двукратно оптично увеличение на снимките, без да се влошава тяхното качество. Всеки сензор има различни лещи, които позволяват това да се случва. При iPhone 7 камерата на гърба е само една, но и тя олучава оптична стабилиация на изображението и по-новия сензор. 

Той е с 12 мегапиксела и според "Епъл" е с 60% по-бърз и с 30% по-ефикасен от предишния модел. Има и нов процесор за обработка на снимките, както и четворна LED светкавица с 50% повече светлина спрямо предишния модел.

Виж още: В упадък ли е iPhone?

Промяна има и при класическия Home бутон. Той вече е чувствителен на различна сила на натиска, както са тракпадите на лаптопите MacBook. Телефонът получава и система за известия подобно на Apple Watch, която вибрира според различни ситуации.

Освен това новият iPhone дава и повече памет. Базовият модел ще разполага до 32GB, а ще има и версии със 128GB и 256GB.

Apple Watch серия 2

Технологичната компания представи и новата генерация часовници. Дизайнът остава същият, но този път часовникът е ориентиран повече към спорт.

Apple Watch серия 2 е с двуядрен процесор, което го прави два пъти по-бърз от предшественика му. Новата генерация идва и с преработен екран, който е най-яркият създаван до момента от компанията.

Виж още: Новостите на "Епъл" и защо уголемиха iPhone 6

Досега проблем на часовниците беше липсата на вграден джипиес, но със серия две на Apple Watch това е оправено. Всеки часовник ще има вградена система, която ще изпраща данни на мобилния телефон на потребителя.

Серия 2 е водоустойчива до 50 метра дълбочина, като от компанията смятат, че по този начин часовникът ще стане по-привлекателен за спортуващите потребители.