Тенисистът се появи и в "Дабъл ю", където говори за своята бъдеща модна линия, абсолютната си неопитност по отношение на алкохола и предимствата да ходиш с колежка

Нито на Олимп, нито на Земята имало красавец, подобен на Адонис, пише в древногръцката митология за любимия на богиня Афродита.

Най-младият играч в топ 20, смятан за бъдещето на мъжкия тенис, е като Адонис на фона на останалите, пише за Григор Димитров американското модно списание "Дабъл ю" (W Magazine).

Освен това подире му ходи цяло шествие руси момиченца в предтийнейджърска възраст, чиито майки питат една през друга дали не би се пробвал на корта с дъщерите им. Димитров им отказва възможно най-любезно: "Казваш "Не" с усмивка", обяснява той пред изданието. 

Вероятно е научил това от своята собствена калифорнийска блондинка (всъщност от Сибир) Мария Шарапова, продължава "Дабъл ю", като припомня, че двамата ходят заедно от година и живеят заедно в Манхатън Бийч, южно от Лос Анджелис.

"Това е най-доброто, което би могло да се случи на човек - казва той пред списанието за статута им на елитна двойка в тениса. - Но не е лесно. С всичките пътувания, медии и тренировки се виждаме рядко, но, от друга страна, си влизаме в положението. Наясно сме какви жертви се изискват".

Виж още: Изповедта на Григор Димитров

Когато не е на корта, Димитров кара мотоциклети. Обича и да танцува, макар че тези дни това е рядко удоволствие. При всички случаи не се разтоварва с алкохол - всъщност твърди, че никога не го е опитвал, нищо че Мария понякога го кара да изпие чаша вино с нея.

Париж, където се мести на 14 и прекарва близо пет години, е виновен за любовта му към модата. Особено му харесват "Ланвен". Споделя, че би му харесало да има собствена модна линия облекло за тенис - "нещо уникално и различно". Засега не издава повече, но намеква, че по това вече се работи и когато се разчуе, ще предизвика фурор!

Засега обаче се е съсредоточил върху изкачването на ранглистата на световния мъжки тенис. Убеден е, че първото място е напълно във възможностите му. Колкото до славата, предпочита да стои встрани от прожекторите.

"Бих предпочел да стоя по-далеч от червения килим, освен ако не е абсолютно задължително. По-скоро ще облека костюма си от Том Форд и ще си направя няколко снимки вкъщи", заключава българският тенисист пред "Дабъл ю".