Как Лилит влияе върху характера на човек и какви тъмни окраски ни дава

Черната Луна, също известна като Лилит, представлява проекция на най-отдалечената от центъра на земята точка на орбитата на Луната на еклиптиката – Апогей, пише Astroto.com. В астрологията, тази хипотетична планета от древни времена се счита за втората, тъмна страна на Луната, отразяваща окултното влияние върху човека.

Самите астролози не са единодушни за значението на Черната Луна върху хороскопа. Според едни тя управлява сексуалните сили на човека, други смятат, че е свързана с кармичните уроци, които всеки от нас трябва да научи в този живот, а трети я възприемат като отговаряща за пороците ни. Ако можем обаче да обощим - Лилит означава предимно проблеми.

При всеки човек Черната Луна се проявява различно. Тя дава способност, която човек според нравствените си норми определя как да използва. Един ще стане можешник, друг актьор. Един ще канализира заложената му агресия, като стане побойник, друг ще предпочете да бие именно такива побойници и да защитава по-слабите.

Лилит е именно мракът заложен в нас. Повечето хора предпочитат да не мислят за мрачната страна на характера си и я подтискат. Това обикновено води до натрупване на негативна енергия, която избухва в най-неподходящи моменти. Но дали ще приемем мрака в себе си и дали ще го канализираме в добро, е въпрос изцяло на вътрешната ни сила и желанието да се развиваме.

Ето как се държи Черната Луна в различните зодиакални знаци:

Овен
Лилит в Овен означава горделивост, при това горделивост в особено големи размери. Хората, дали воля на Черната си Луна в този знак често са склонни да унижават останалите, да очакват от тях възхищение и похвали. Тези похвали обаче никога не им се струват достатъчни или пък искрени. Възможни са още голяма агресия, която лесно да прераства в желание за физическа саморазправа.

Виж още: 15 страшни истории, описани в 2 изречения

Телец
Чревоугодие. Така може да се опише присъствието на Лилит в знака на Телец. Другата страна на това положение на Черната Луна е свръхматериализъм и загуба на духовното. Още типични са изключително чувство за собственост и откровена злост, когато стане въпрос за делене на нещо свое. Хората с Лилит в Телец може да са страшно и понякога дори опасно ревниви.

Близнаци
Там Черната Луна дава способности на измамник. Типична за близнаците като цяло е склонността да боравят с информацията. Когато Лилит влезе в този знак тя дава специфичен привкус на информацията. Преиначаване, изкривяване, обикновени лъжи и склонност към измама са част от чертите, типични за това положение на Черната Луна. Други типични черти са користност и лоша харизма.

Рак
Черна Луна в Рак се изразява в невъзможността на човек да се обвърже. Хората с такова положение на Лилит не успяват да се почувстват никъде на място, не създават дълбоки контакти и в крайна сметка се чувстват предадени от света. Те са песимисти, озлобени и твърде саркастични. За да разбиеш стените около такъв човек, трябва много повече от стенобойни машини.

Лъв
Лилит в Лъв дава човек, стремящ се да доминира, но комплексиран и боящ се от насмешка. Той е невероятно горд и самонадеян, но често преувеличава своите сили и възможности и леко може да стане източник на нещастието на другите хора. В същото време е нетърпим към силата и успеха на другите, като завижда на всички, които имат талант. Понякога тези хора са депостични, прекалено властни към близките си и най-вече към децата си.

Виж още: Какво представлява тъмната ни страна

Дева
Тук Черната Луна се материализира като неврози, депресивност, прекомерна педантичност (в отношението към околните, но не и към себе си), дразнеща околните и мързел. Лилит в Дева означава и прекомерна капризност.

Везни
Черната Луна във Везни ни дава човек, на когото липсва опора в живота - нерешителен или лишен от собствено мнение, апатичен към света и със силно размити представи за добро и лошо. Такива хора нямат връзка със света и често са социопати. Единствените правила, които признават са собствените, които пък от своя страна имат способността да са доста гъвкави и променливи.

Скорпион
Лилит в Скорпион е едно от най-опасните положения в зодиака. Човек с такова положение е подложен на силни съблазни и може да се чувства като марионетка в ръцете на съдбата. Той е склонен към самоубийство, изпитва непреодолимо привличане към всичко тъмно и окултно, към магията и опит с ниски астрални същности. Може да заслужи славата си на убиец, маниак или тежко болен психически човек. Такива хора се поддават на тъмни емоции и лесно изпадат в депресия.

Стрелец
Хората с Черна Луна в Стрелец имат огромната склонност да преувеличават. Ако чуете разказана история от тях, премахнете най-фрапиращите моменти и може би ще се доберете до истината. За тези хора също така са типични нетактичност и дърдорене съсредоточено главно върху себе си. Към това може да се прибавят още морализъм и поучаващо поведение.

Виж още: Защо психопатите просперират в живота

Козирог
Лилит в Козирог превръща човека в упорит, хладен и пресметлив егоист. Той обича да командва, не прощава обидите и грешките на другите и е готов на всичко, за да заеме високо положение в обществото. Проблема е в това, че такъв човек може да направи кариера върху трупове в буквален и преносен смисъл погазвайки човешките закони, а пък кариеризмът е типичен за него.

Водолей
Черната Луна във Водолей ни предоставя един опак човек. Той е рязък, студен, ексцентричен, непредсказуем, конфликтен и обожава да се присмива на чуждите мечти, макар самият той да е мечтател. Човекът с Лилит във Водолей просто мрази света и ходещите по него хора.

Риби
Лилит в Риби - това е едно от най-силните положения на Черна Луна в зодиака. То прави човека самотен, склонен към всевъзможни тайни пороци. Може да има склонност към алкохолизъм или наркомания, тежки психически отклонения, шизофрения. За хора с такова положение на Лилит в зодиака също така са типични склонност към самоубийство. Въобще това са хора с фаталистични възгледи за живота, силно лабилни и обсебват малкото хора, които са приели за близки.