Българският тенисист обяви решението си в "Туитър"

Най-добрият български тенисист Григор Димитров обяви раздялата си с треньора си Роджър Рашийд. Двамата работиха заедно в продължение на година и девет месеца.

Димитров обяви решението си в профила си в "Туитър".

Настоящият сезон е сравнително слаб за хасковлията, който записа сравнително посредствено представяне в трите турнира от Големия шлем досега. В Австралия той отпадна в четвъртия кръг от бъдещия финалист Анди Мъри, но на "Ролан Гарос" бе елиминиран от Джак Сок още в първия кръг, а на "Уимбълдън" - от Ришар Гаске в третия.

"След дълго мислене реших да сложа край на работните ми отношения с Роджър. Заедно постигнахме много и аз му желая всичко най-добро. Искам да му благодаря за здравата работа и подкрепата, които ми оказваше през последните две години", написа в профила си Григор Димитров.

Все още не се знае кой ще е новият треньор на Димитров.

От Роджър Рашийд се очакваше да подобри физиката на 24-годишния българин. Бившият треньор на Лейтън Хюит, Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга направи Гришо много по- издръжлив на корта, но явно това не се оказа достатъчно, за да може Димитров да се доближи още повече до върха в световния тенис.

Тандемът Димитров - Рашийд постигна сериозни успехи миналата година. Българинът достигна кота "50 победи", спечели три АТР титли на три различни настилки -  в Акапулко, Куинс и Букурещ, и достигна полуфинал на "Уимбълдън", където отстъпи на световния номер 1 и бъдещ шампион Новак Джокович в зрелищен сблъсък.

На "Уимбълдън" българинът сам изрази недоволство от формата, в която се намира, и загатна, че предстоят промени. 

"Аз съм на 24 години, вече не се смятам за млад", каза той след загубата от Гаске и добави, че още при успешната минала година, когато е влязъл в желания от него ритъм, е знаел, че ще бъде много трудно да го поддържа.

Повече новини от света на спорта четете на Football24.bg

Източник: "Спортал"