Цвети също продължава напред

Григор Димитров победи с 6:3, 6:7(10), 6:3, 6:3 Лукаш Лацко от Словакия. 99-ят в ранглистата на ATP словак се оказа доста по-труден и корав съперник от германеца Дъстин Браун и успя да вземе сет на най-добрия български тенисисит. 

Точно 2 часа и 53 минути продължи мачът между двамата, в които 23-годишният хасковлия изцяло имаше подкрепата на местната публика. 

В следващия кръг Димитров ще срещне стар познайник и приятел. Негов съперник за място на 1/8-финалите ще бъде кипъреца Маркос Багдатис, който поднесе една от изненадите на деня, след като отстрани от надпреварата поставения под номер 20 в схемата Давид Гофен с 3:1 сета – 6:1, 6:4, 4:6, 6:0, информира Sportal.bg.

Григор води с 5-1 успеха в преките двубои с финалиста в Мелбърн от 2006-а, а освен това е и в серия от четири поредни победи. За последно той надигра Багдатис с 6:1, 6:4 през миналия сезон по пътя към трофея в Акапулко.

Първата ни ракета Цветана Пиронкова започна мощно участието си на Откритото първенство на Австралия

Българката победи традиционно неудобната й британка Хедър Уотсън с 6:4, 6:0 в първия кръг и за осми път в кариерата си достигна до следващата фаза на първия за годината турнир от Големия шлем. 

Пловдивчанката се радваше на шумната подкрепа от страна на наши сънародници, които постоянно я окуражаваха с ободряващи възгласи и скандирания на корт №10 в Мелбърн.

Следващата съперничка на Пиронкова ще бъде финалистката от 2014 г. Доминика Цибулкова от Словакия, която се справи с Кирстен Флипкенс след 3:6, 6:3, 6:1. 

Григор Димитров е определен за най-привлекателния тенисист в анкета на американски сайт за запознанства

В допитването на AshleyMadison.com са се включили общо 14 983 потребители, като Димитров получава предпочитанията на 61,3% от жените. 

На второ място от тенисистите е испанецът Фелисиано Лопес с 53,4%, а трети е французинът Жо-Вилфрид Цонга с 50,8%. 

За най-привлекателна от тенисистките пък е избрана канадката Южени Бушар с 63,7% одобрение от гласувалите мъже. Втора е Ана Иванович от Сърбия с 59,3%, а трета е приятелката на Григор Димитров - Мария Шарапова (Русия) с 57,4%.