Топтенисистът ни ознаменува началото на турнира в Акапулко със скок от прочутите местни скали. Дали обаче наистина е толкова безразсъдно смел, че да се хвърли във водата от 35-метрова височина?

Преди началото на турнира в Акапулко, където защитава миналогодишната си титла, Григор Димитров се пробва в друго спортно поприще - клиф дайвинга.

Мексиканският курорт е сред предпочитаните дестинации за любителите на тази екстремна дисциплина, а всекидневните изпълнения на клуба La Quebrada Cliff Divers от височина 35 м са местна атракция от десетилетия насам.

Фотогалерия: Екстремни скокове от скали

Българският топтенисист също се похвали, че е скочил от 35-метрова скала, а запис от каскадата се появи във видеоканала на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП), където определят това като най-сериозният му съперник досега.

Многотиражният американски вестник "Ю Ес Ей тудей" дори коментира в заглавие, че с това Григор е рискувал не само живота си, но връзката си с Мария Шарапова.

В самия материал обаче се допуска, че 35-метровият скок е дело на дубльор. Според изданието българинът се е хвърлил във водата от едва... седем метра, при това стискайки нос като шестгодишно хлапе на първия си урок по плуване.

Жребият отреди първата ракета на България да започне участието си в турнира срещу сърбина Филип Краинович. Съперникът на Гришо е 97-и в световната ранглиста, играе бекхенд с две ръце и още няма спечелена титла от АТП, припомня Sportal.bg.

Двамата не са се срещали помежду си, а при успех Димитров се изправя във втория кръг срещу победителя от мача между американеца Доналд Йънг и квалификант.

Виж още: Гришо отново в Топ 10

Водач в схемата на турнира в Акапулко е японецът Кей Нишикори. Миналата година Григор спечели титлата след победа във финала над Кевин Андерсън.