Мъжкото списание показва на корицата си най-сексапилната жена на 2015 г.

Коя е най-сексапилната жена на планетата? Според сп. "Ескуайър" за тази година безспорната носителка на титлаjd е британската актриса Емилия Кларк.

Името й нашумя покрай хитовия сериал "Игра на тронове", където тя играе една от главните женски роли - Денерис Таргариен, принцеса в изгнание, която постепенно се превръща в кралица, майка на дракони и освободителка на роби, пред чиято мощ се кланят милиони.

Още в първия сезон актрисата успя да впечатли с красотата си, като не един и двама фенове са очаквали с нетърпение по-разкрепостени сцени с нея.

Виж още: 10 жени, които са по-секси от Дженифър Лорънс

Самият сериал придоби популярност, достатъчна, за да бъде издигнат в ранга на културен феномен - доказват го милионите и милиарди забавни картинки, клипове, фен арт, адаптации и т.н.

Не забравяйте и тв наградите "Еми" - миналия месец поредицата добави към актива си рекордните 12 статуетки, вкл. за най-добър драматичен сериал, спецефекти, сценарий и режисура. Емилия, номинирана за втори път с ролята на Денерис, не спечели, но си остава безспорната любимка на феновете.

Друга нейна ключова поява тази година бе в "Терминатор: Генисис", където играе смелата Сара Конър, която за пореден път побеждава злите машини и "Скайнет". Фенбазата на "Терминатор" също е огромна, а превъплъщаването в един от основните персонажи в поредицата (ако не и основният!) също й донесе много почитатели.

Затова и определено можем да се съгласим със сп. "Ескуайър" за избора. Освен това от чисто естетическа гледна точка, едва ли някой може да има оплаквания спрямо г-ца Кларк.

Тя позира без дрехи за ноемврийския брой, но се появява съвсем гола и във филма, наред с Арнолд Шварценегер и екранния й партньор Джей Кортни. Секс между героите им този път обаче няма - само обичайната патаклама.