През изминалата година двете държави посрещнаха и мачовете от европейското първенство

България и Италия ще бъдат домакини на световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г. Новината бе оповестена от президента на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров след заседание на изпълнителния комитет на Международната федерация (FIVB) в Лозана  

Договорът между FIVB и двете федерации за организиране на мондиала бе подписан от президента на FIVB Ари Граса и ръководителите на националните федерации Данчо Лазаров и Карло Магри в присъствието на Александър Боричич, който оглавява Европейската конфедерация по волейбол (CEV), и българския министър на младежта и спорта Красен Кралев.

"Този факт е следствие на едногодишните усилия на Българската федерация по волейбол, които днес се увенчаха с успех - заяви президентът Данчо Лазаров за официалния сайт на БФВ volleyball.bg и добави: Искам да подчертая, че специална роля за спечелване на домакинството изигра и категоричната подкрепа на българското правителство. Сега ни чака много работа до 2018 г, но аз съм сигурен, че ще се справим, така както се справихме с Европейското първенство през 2015-а. Това е голям ден за българския волейбол и аз поздравявам всички почитатели на волейбола, състезатели, треньори и деятели."

На 15 януари на специално заседание, отново в Лозана, ще бъде обсъдена формулата, по която ще се проведе мондиалът. Оповестено бе единствено, че формулата ще бъде една и съща за световните първенства при мъжете и жените.

България и Италия бяха съвместни домакини и на мачовете от Евроволей 2015.

 

Източник: Volleyball.bg