За подписа на българския нападател се борят английският "Астън Вила" и германският "Вердер Бремен"

Все още е неясна съдбата на бившия капитан на българския национален отбор по футбол Димитър Бербатов, който в момента е свободен агент.

Според британския таблоид "Дейли експрес" Бербатов е много близко до трансфер в "Астън Вила". Той бил препоръчан на мениджъра на бирмингамци Тим Шърууд от близкия си приятел Стилиян Петров, който работи в клуба.

През лятната пауза отборът от Висшата лига се раздели със своя голмайстор Кристиан Бентеке, който бе купен от Ливърпул срещу 32,5 млн паунда и сега Шърууд търси заместник на белгийския национал, а 34-годишния Бербатов добър вариант, заради богатия си опит във Висшата лига. 

"Димитър има оферти от Вердер Бремен и Турция, но предпочита да изкара един последен период във Висшата лига", съобщава източник на вестника, близък до играча. 

Виж още: Бербатов: Мъчно ми е за ЦСКА

Преди месец бившият играч на "Байер Леверкузен", "Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм" призна, че би искал да се върне в елита на Англия, където изкара най-силните си години. 

Именно "Вердер Бремен" е другият съперник за подписа на българския нападател. Това разкри немското издание "Везер Курир", допълвайки, че "бременските музиканти" се разделиха с цели трима играчи в атака, а взема само Антони Уджа от "Кьолн".

Интерес към Бербатов има още от страна на Фенербахче и Бешикташ.

Повече новини от света на футбола четете на Football24.bg

Източник: Football24.bg