Как да направим целия процес много по-малко стресиращ

На мнозина от нас се е налагало да сменяме жилище. Ако не сте свикнали с местенията и нямате "номадски" начин на живот, в който да сменяте квартири постоянно, преместването е един стресиращ момент. 

Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да направите преместването възможно най-леко и подредено:

1. Снимайте подредбата на кабелите, преди да ги откачите. Така ще имате представа за подредбата и няма да си задавате въпроси от рода на "На това къде му беше мястото".

2. Надпишете кашоните, за да знаете в кой какво има. Ако използвате и система с разноцветни точки/бележки/тиксо и т.н., обозначаващо дадена стая, всичко ще е дори още по-подредено.

3. Не изхвърляйте картонените ролки от тоалетната хартия. Изполвайте ги за подреждане на същите кабели в кутия. Всеки навит кабел е в отделно руло и нищо се заплита и разбърква.

4. Снимайте показанията на електромерите и всичко, което може да ви потрябва.

5. Ако трябва да разглобявате мебели, прибирайте винтовете и всички дребни елементи от разглобеното нещо в отделна торбичка, най-добре надписана и прибрана заедно със съответната мебел.

Виж още: 10 знакa, които говорят, че се нуждаем от промяна

6. Приберете дрехите заедно със закачалките: по няколко закачалки в един чувал за боклук, за да не се прашат, както е показано във видеото по-долу.

7. Можете да използвате хавлиените си кърпи, за да увиете чупливите неща. Така нямате нужда от вестници или специални опаковки.

8. Най-необходимите неща, могат да бъдат в една обща кутия, за да можете да ги използвате веднага, когато пристигнете.  

Във видеото долу можете да откриете и няколко други полезни трика

Източник: "Бъзфийд"