Понякога се чувстваш нещастен и не искаш никой да те закача за каквото и да било. Това състояние минава за ден-два, но има няколко сигурни знака, които говорят, че трябва да промениш живота си, за да не си нещастен постоянно.

Предлагаме ти само 10 от нещата, които казват: "Нуждаеш се от промяна, и то веднага!".

1. Мразиш работата си от доста време? Всеки път, когато видиш приятелите си, им казваш, че искаш да напуснеш, но те отдавна са спрели да приемат сериозно това твое изказване. Просто го направи - напусни! Няма смисъл да губиш година от живота си в нещо, което не ти харесва. Ако не рискуваш, няма как да знаеш дали ще спечелиш.

2. Всеки твой ден минава по един и същ начин? Не си спомняш кога си бил спонтанен за последно. Действай! Не му мисли много. Направи нещо откачено - веднъж се живее, не бъди скучен и мрънкащ. 

3. Не можеш да си спомниш последния път, когато си се глезил? Понякога наистина трябва да кажеш: "Майната му!" и да направиш нещо за себе си. 

Виж още: 12 гъделчета за душата

4. Искаш да ходиш на купон? Никой от твоите приятели не иска да излезе с теб, освен ако не си го предупредил най-малко седмица преди това.

5. Чувстваш, че си развил максимално потенциала си в града, където живееш? Хората правят фурор от едно преместване, мислейки, че причината за него не е основателна. Но на теб ти е писнало, затова просто вземи нещата в свои ръце и се смени местожителството.

6. Оплакваш се за същите глупости, за които си мрънкал и миналата година? Не го прави. Няма смисъл. По-добре насочи енергията си към по-интересни занимания, например спортуване.

7. Прекарваш много време в интернет? Всичките ти контакти минават през социалните мрежи, имейла, постингите в разни блогове, но нямаш на кого да се обадиш да пиете по кафе навън в парка. Гадна работа! По-добре вземи да се срещаш с приятелите си лице в лице, а не през монитора. 

8. Мразиш се, защото си надебелял? Като за начало спри да ядеш каквото ти попадне в полезрението и се ограничи малко. Опитай да се храниш здравословно, а ако започнеш и да спортуваш - няма равен да имаш.

Виж какво ни предлага Kulinaria.bg, за по-добра форма: Диетични и лечебни свойства на киселото мляко.

9. Случайни хора те питат дали си добре? Ако околните, които не познаваш, те гледат сякаш не си спал няколко дни, по-добре отиди на СПА процедури и спри да мислиш за проблемите - никога нямат край.

Виж още: Любимият хотел на холивудските звезди

10. Страхуваш се да направиш каквато и да е промяна, дори само да се подстрижеш по-късо? Събери смелост и направи първата крачка, защото много добре знаеш, че това е възможност нещата да се променят към по-добро.

Всеки от нас има своите трудни моменти в живота, но не е добре, ако се поддадем на самосъжалението и бездействието. Чакаме с нетърпение да споделиш с нас коя е последната промяна, която си направил с положителен ефект.