Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби с 5:7, 3:6 от французина Жулиен Бенето в мач от втория кръг на турнира от серията "Мастърс" в Шанхай

Това бе втора загуба от 4 мача за Димитров срещу заемащия 30-о място в в световната ранглиста френски тенисист, пише Sportal.bg.

Как протече мачът

Днес Григор направи 9 аса, но допусна цели 5 двойни грешки. Българинът реализира единствения си брейкпойнт в двубоя, но даде на съперника си цели 11 възможности за пробив и 4 пъти загуби подаването си. Григор трябваше да спасява точка за пробив още в първия си сервис-гейм, но българинът не трепна и я отрази, като взе откриващото си подаване. 

Григор проби за 3:1, но веднага след това загуби своето подаване, а след гейм на нула за французина резултатът бе изравнен - 3:3. При 4:4 Григор допусна изоставане от 0:40 в своето подаване, но се пребори за гейма си. Бенето обаче проби за 6:5, след което със своя сервис си осигури спечелването на първия сет. 

Виж още: Григор измести Бербатов от върха при БГ знаменитостите

С това обаче лошите новини за българина не свършиха и той допусна пробив още на старта на втория сет. Бенето поведе с 2:0 и едва тогава Димитров сложи край на серията на французина от 5 последователни гейма. 

До края на втория сет 23-годишният хасковлия така и не успя да върне допуснатия в началото пробив, а при 3:5 загуби още веднъж подаването си и отпадна от състезанието, като по този начин се отдалечи от участие във Финалния турнир на ATP в Лондон. 

Финалния турнир на ATP в Лондон

Димитров, който беше поставен под №10 в схемата, значително намали шансовете си да попадне сред 8-те участници на Финалния турнир на ATP в Лондон.  

С достигането си до втория кръг Димитров си заработи 45 точки за ранглистата и 27 435 долара. В момента Димитров е 11-и в класацията "Race To London", която ще определи осемте участника във Финалния турнир на ATP през ноември. 

На Григор му предстои участие на започващия на 13 октомври турнир в Стокхолм, където миналата година спечели първата титла на ниво ATP в кариерата си.