Филм на Изабел Койшет слага начало на кинопоредицата, организирана от института "Сервантес" от 11 до 14 ноември

В "Женско пространство" институтът "Сервантес" представя дебютните филми на четири испански режисьорки. Прожекциите започват на 11 ноември с "Нещата, които не ти казах" (1996 г.) на Изабел Койшет, първата й англоезична лента, спечелила престижни награди.

Българският зрител познава някои от най-добрите й творби: "Моят живот без мен", "Тайният живот на думите", "Елегия". Освен игрално кино, режисьорката снима късометражни и документални филми, един от които - "Аралско море. Изгубеното море", представян и у нас,  е първият проект на международната фондация We Are Water, създадена от "Рока".

На 12 и 13 ноември в програмата на "Женско пространство" следват "Светът се върти" (2005) на Мерседес Алварес и забележителният "Седем билярдни маси" (2007) на Грасия Керехета, с две от най-интересните актриси на испанската сцена - Марибел Верду и Бланка Портильо. Финалът е на 14 ноември с "От твоя прозорец до моя" (2011) на Паула Ортис.

Прожекциите със субтитри на български са от 18 ч. в изложбената зала на "Рока" - Експо Баня София, бул. "Мария Луиза" 16. Входът е свободен, но след началото на филма вратите се затварят.