Ден преди годишнината от смъртта на великия фронтмен, който си отиде от СПИН на 24 ноември 1991-ва, в него за концерт се превъплъщава вокалистът на We Are The Champions Рене Ранев

В ролята на Фреди Мъркюри са влизали Анастейша, Пол Роджърс, Том Чаплин от "Кийн", Адам Ламбърт, актрисата Кери Елис, самите музиканти от "Куин" Роджър Тейлър и Брайън Мей, дори Животното и Мис Пиги от "Кукленото шоу" (вж. най-долу).

Видео: Най-якият концерт

Момчетата от We Are The Champions, които са взели името си от песента на "Куин", са се понесли на гребена на вълната и за краткото време от създаването на този проект са го представили успешно на доста клубни сцени. 

По повод годишнината от смъртта на Фреди в събота, 23 ноември, в "Playground Парадайз център", ще звучат парчета като We Will Rock You, Bohemian Rhapsody, Killer Queen, We Are The Champions.

Музикалната колаборация We Are The Champions е сформирана от Рене Ранев (вокали), добре познатия басист Емил Михайлов (от "Радула" и Soul Groove, свирил в миналото и с Ahead, "Мастило", Калин Вельов), китарата е в ръцете на създателя на "Сафо" Миро Иванов, на пианото е Георги Трифонов, а барабанист - Емил Тасев.

Входът за техния концерт trubute с песните на "Куин" е 8 лева.

Виж още: Мюзикълът We Will Rock You през май 2013 в София

В памет на Фреди си припомни и един от най-популярните кавъри на "Бохемска рапсодия" - пародията на мъпетите от "Кукленото шоу", гледана над 33 милиона пъти.