На финала в Базел испанците се наложиха над "Ливърпул" с 3:1

За трета поредна година испанският "Севиля" спечели Лига Европа, след като победи "Ливърпул" с 3:1 на стадион  "Санкт Якоб парк" в Базел.

Двубоят започна с лек превес на испанците, но не след дълго хората на Юрген Клоп взеха нещата в свои ръце и започнаха да създават по-големите опасности. Мърсисайдци бяха близо до гола в 10-та минута, но Карико изчисти по акробатичен начин. Ливърпул продължи да е по-опасния отбор на терена през следващите няколко минути.

Така се стигна до 35-та минута, когато след пас на Коутиньо, Даниел Стъридж получи топката на границата на наказателното поле и със страхотен диагонален изстрел с външната част на крака откри резултата за англичаните.  Само 5 минути по-късно "Ливърпул" отбеляза втори гол, но той бе отменен поради засада. Така полувремето завърши само с един гол преднина за мърсисайдци.

Втората част обаче започна кошмарно за играчите на Клоп, като още в 17-та секунда на полувремето "Севиля" изравни след грешка на Морено. Мариано успя да навлезе в наказателното поле и предостави топката на Гамейро, който от непозсредствена близост не сгреши.

Само две минути по-късно испанците можеше да водят, но Коло Туре се изяви прекрасно срещу откъсващия се Гамейро. Атаките пред вратата на Миньоле обаче не стихнаха и така логично се стигна до пълен обрат в срещата. Коке се завърши отлична комбинация на своя отбор и направи Миньоле безпомощен в 64-та минута.

Само 6 минути по-късно отново Коке беше точен след групова грешка в отбранта на "Ливърпул" (и съмнения за засада), като по този начин реши всичко във срещата.

Източник: Football24.bg