Разградчани играха силно и успяха да вземат точка от мърсисайдци

"Лудогорец" запазва шансовете си за класиране за Лига Европа, след като показа стабилна игра и равни сили срещу "Ливърпул" в среща от Група "Б" на Шампионската лига. Двата отбора завършиха наравно на националния стадион "Васил Левски".

Мачът, който се игра пред 42 хил. зрители, започна повече от добре за разградчани, които откриха още в третата минута с гол на Дани Абало. Испанецът се разписа след грешка на вратаря Симон Миньоле, който изпусна топката след слаб удар на Марселиньо.

В 8-та обаче минута "Ливърпул" си върна попадението след гол на Рики Ламбърт. който успя да преодолее Козмин Моци и да се разпише с глава, след което с глава за 1:1.

Грешка в защитата на "Лудогорец" в 37-та минута позволи на мърсисайдци да поведат с 2:1. Рахийм Стърлинг проби по левия фланг и центрира към далечната греда, където Джордан Хендерсън отблизо вкара за 2:1. Така завърши и първото полувреме.

След почивката играта отново тръгна равностойно и без опасности пред двете врати. В 58-ата минута Михаил Александров имаше възможност да стреля от воле, но шутът му не се получи. Три минути по-късно Ешпиньо стреля от фаул, но над вратата.

Мачът обаче вървеше равностойно, като гостите също имаха няколко опасни атаки. Изключително опасен пробив на Рахим Стърлинг отляво, който завърши с центриране и изстрел на Ламбърт с глава, който по чудо не вкара трети гол, тъй като нацели бранител на домакините, който се намираше пред голлинията. Последва шут на Хендерсън над вратата, но преди това реферът наду свирката за нарушение срещу Владо Стоянов.

В 81-ата минута Стърлинг бе изведен очи в очи с Владо Стоянов, но стражът на "Лудогорец" спаси. В ответната атака Кишада стреля от границата на наказателното поле, но отново твърде неточно.

Малко след това треньорът на гостите Брендън Роджърс извади от игра Рахим Стърлинг, който беше и най-голяма заплаха за вратата на "Лудогорец". Това позволи на домакините да наложат сериозен натиск пред вратата на "Ливърпул" в последните минути.

Така се стигна и до 88-та минута, когато след ъглов удар Терзиев отбеляза за 2:2. Това вдъхнови разградчани, които се опитаха да обърнат мача, но атаките им не успяха да доведат до промяна в резултата.

В следващия мач "Лудогорец" играе срещу "Реал" (Мадрид) на "Сантяго Бернабеу". За да продължат в Лига Европа, разградчани трябва да спечелят поне точка, а "Ливърпул" да загуби срещу "Базел".