След 0:0 срещу "Копенхаген" и загуба в първия мач, разградчани отпаднаха на 1/16-финалите на Лига Европа

"Лудогорец" отпадна от Лига Европа след 0:0 срещу "Копенхаген" и загуба с 1:2 в първия мач, който се игра в София. Въпреки отпадането разградчани играха добре и през целия мач доминираха над съперника си, без обаче да успеят да вкарат. 

В състава на българския тим има една промяна в сравнение с този, който започна преди седмица. На мястото на Върджил Мисиджан започва Клаудиу Кешерю. Той беше и един от най-активните играчи за "Лудогорец" през целия мач. 

Първата възможност в мача се откри пред домакините. Още в първата минута Сантандер бе изведен отляво в наказателното поле на Лудогорец след грешка на Кафу, но ударът му не затрудни Владо Стоянов.

След тази ситуация българският тим натисна датчаните и организира две опасни атаки, които обаче не завършиха с удар към вратата. Често датчаните прибягваха и до нарушения, за да спират атаките на "Лудогорец", като съдията на няколко пъти пропусна да забележи това. 

През второто полувреме разградчани установиха сериозна доминация, но завършващият удар беше това, което липсваше в играта им. 

В самия край на мача си пролича обаче, че "Копенхаген" е отборът с по-добрата форма и датчаните натиснаха "Лудогорец", създавайки няколко добри положения, но отново без гол. 

Като цяло мачът беше тъжен, но достоен край за участието на разградчани в европейските турнири.